Nammalakuru, reserveringsstuga   

Reserveringsstuga, 12 pers

Observera att på grund av koronasituationen har antalet sängar i reserveringsstuga halverats, men minskningen visas inte i bokningskalender! Om stugan är tomt, mer än halv av sängarna kan reserveras för en grupp. Sängar är reserverade enligt antalet personer i gruppen.

Bokning

Bokningar: Pallastunturi naturum, 99330 Pallastunturi, tfn 0206 39 7930 och Fjäll-Lapplands naturum, 99400 Enontekiö, tfn 0206 39 7950. Bokningsvillkor för Nammalakuru reserveringsstuganKolla avhämtningsplatserna för nycklarna.

En reserveringsstuga är för fotgängare, skidåkare eller andra som ta sig fram med egna krafter. Du som har reserverat en sängplats kan använda stugan 1 till 2 dagar. Användning av reserveringsstugor i affärsverksamhet är endast tillåtet med tillstånd från Forststyrelsen. 

Läge

Norra Lappland, Enontekis kommun, Pallas-Yllästunturi nationalpark

Nammalakuru, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 07.7783' lon: 24° 03.4047'  ETRS-TM35FIN: N: 7560234 E: 377685

Stugan ligger längs Hetta-Pallas -leden 42 km från Hetta och 13 km från Pallas.

Karta

Pallas-Yllästunturi nationalparks karta
Utflyktskarta.fi

Pris

12 €/natt/person (pris inkl. moms 10%).

Nycklarna

Nycklarna kan avhämtas i Pallastunturi naturum eller Fjäll-Lapplands Naturum.

Utrustning

En kamin och en gasspis. Behövliga kokkärl. Våningssängar med madrasser, dynor och filtar. OBS! Var god och ta med egna lakan och örngott för att skydda sängkläder. Utanför stugan finns det en torrtoalett och en vedbod. Observera att det tar sin tid att värma upp stugan.

Anmärkningar

Högsäsongen infaller under påsken och "ruskatiden".
Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur till stugan.

I samma byggnad finns det en ödestuga för 20 pers.

Vandraren måste vara beredd med varma kläder, mat, dryck, kartor, kompass, orienteringsförmåga och tändstickor. Dimma eller en storm kan bildas inom några timmar. Ta även ditt eget toalettpapper.

Mobiltelefonens hörbarhet

Avfallshantering

Forststyrelsen följer principer för skräppfritt friluftsliv. Det förväntas att varje besökare för bort sitt eget avfall från terrängen. Det finns ekopunkter vid Yllästunturi, Pallastunturi och Fjäll-Lapplands naturum. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Lapplands Naturtjänster.
Tilläggsinformation Pallastunturi naturum, tfn 0206 39 7930, och  Fjäll-Lapplands naturum, tfn 0206 39 7950.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

Användningsregler för reserveringsstugor

Läs användningsregler för reserveringsstugor.

Se i bokningskalendern

Från Eräluvat-webbutiken hittar du bokningskalendern, där du kan se stugans tillgänglighet. Det går inte att boka bäddplatser direkt via webbutiken. Du måste kontakta Pallastunturi naturum eller Fjäll-Lapplands naturum.
 

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Nammalakuru reserveringsstugas karta i Utflyktskarta.fi.