Juortanansalo - Lapinsuo naturskyddsområde

Fotvandring Vandring Terrängskidning Paddling Båtutflykter Fågelskådning Besök naturum Fiske Jakt Bär- och svampplockning Snöskoturer

Juortanansalo-Lapinsuo. Bild: Ari Meriruoko.
Juortanansalo - Lapinsuo myrskyddsområdes läge i FinlandKajanaland
Kuhmo (www.kuhmo.fi), Suomussalmi (www.suomussalmi.fi) 
Areal 38 km², inrättat år 1988, anslutet till Vänskapens park år 1990
 

Juortanansalo - Lapinsuo myrskyddsområde representerar de verkliga vildmarksområdena. Det är ett fridfullt och vildmarkslikt myr- och skogslandskap alldeles vid Finlands östra gräns. I området finns rikligt med olika typer av tallmyrar och grankärr på randområdet. Området har också stor betydelse som sommarbetesmark för skogsvildrenen.

Juortanansalo. Bild: Ari Meriruoko

Juortanansalo - Lapinsuo -området är en verklig pärla för vandrare som vill gå sina egna stigar. En del av UKK-ledens östra gren går genom området, men annars finns där inga markerade leder.

Juortanansalo - Lapinsuo myrskyddsområde ingår i Vänskapens park (Ystävyyden puisto, på finska) som består av fem separata naturskyddsområden som i huvudsak är belägna i Kuhmo stads område. Lapinsuo finns i Suomussalmi kommun. Av områdena som ingår i Vänskapens park har Juortanansalo - Lapinsuo myrskyddsområde uppmärksammats minst, men områdets betydelse och naturvärde är inte mindre än de övrigas. Vänskapens park bildar tillsammans med Kostomuksha naturreservat den finsk-ryska Vänskapens naturskyddsområde.

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/juortanansalo-lapinsuo.

Kundtjänst

Kuhmos naturum Petola
Tfn 0206 39 6380, 040 825 6060
petola(at)metsa.fi

Se anvisning: Med bil till Juortanansalo-Lapinsuo

Utflyktskarta.fi: Juortanansalo-Lapinsuo