Mustansaarenkeidas

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
En dimmigt sjölandskap i skymningen.

Västra Finland, Södra Österbotten och Satakunda
Isojoki och Siikainen
Areal 11 km², en del införlivades med Haapakeidas myrskyddsområde, som inrättades år 1981.

Den som rör sig på Mustansaarenkeidas får en aning av landskapets och arternas mångfald i det vidsträckta högmosseområdet vid gränsen mellan Satakunda och Södra Österbotten. Man kan under sommaren lätt bekanta sig med Mustansaarenkeidas myrnatur under en dagsutflykt genom att vandra naturstigen i myrens norra del. Längs stigen finns ett fågeltorn, där man kan beundra det öppna myrlandskapet och skåda fåglar utan att störa dem. Friluftsanordningarna på området är tillgängliga.

Mustansaarenkeidas ingår i den vidsträckta helheten Haapakeidas myrskyddsområde, som omfattar ett tiotal separata stora myrar och åtskilliga mindre myrar. På området förekommer alla olika myrkomplex och myrtyper som är typiska för trakten. Områdets arter är mycket värdefulla.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Insjöfinland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/mustansaarenkeidas

Kundtjänst

Forststyrelsen
Tfn. 0206 39 5270 mån-fre kl 9 - 15
sisasuomi(at)metsa.fi

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Mustasaarenkeidas karta i Utflyktskarta.fi.

Närliggande mål

Lauhanvuori nationalpark