Kermajärvi naturskyddsområde

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
En lugn sjö - skärgårdslandskap i tidigt kvällsljus. I förgrunden finns en lätt sluttande, låg klippa med ett fäste för båtar.

Östra Finland, Södra Savolax
Heinävesi (heinavesi.fi)
Areal 43 km², naturskyddsområde (2014), Natura 2000 -område (1998)

Kermajärvi är ett fridfullt mål för sjöutflykter mitt i vårt vackra nationallandskap. Man kan komma till sjön för ett par dagars utflykt eller t.ex. för att fiska en dag. Man kan också njuta av insjönaturen i naturligt tillstånd och dess vildmarkslika skogar, då man är ute på bärplockning.

Från Heinävesi led kan man beundra det fantastiska skärgårdslandskapet, som avbryts av fjärdar. Vattenleden, som går från Nyslott via Heinävesi till Kuopio, anses vara en av Finlands vackraste farleder. Kermajärvi är ett ur rikssynpunkt betydelsefullt landskaps- och naturskyddsområde.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Insjöfinland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/kermajarvi