Saimens naturum Riihisaari

3.3.2021
Beroende på regionala skillnader så kan det hända att naturum måste stängas. Granska den rådande situationen för ditt besöksmål från naturum eller naturområdets hemsidor.
En person bekantar sig med utställningen i Saimens naturum.

Välkommen till Saimens naturum Riihisaari

Den historiska miljön intill Olofsborg och det natursköna läget i hjärtat av Saimen gör Saimens natur- och museicentret Riihisaari till ett unikt besöksmål. Riihisaari är en mötesplats och ett utställningscentrum som erbjuder upplevelser och information om områdets kulturhistoria och natur året runt.

Öppettider år 2021

Dagligen 10-17
I maj dagligen 9-17.

Stängd: 2.4., 25.-26.6., 6.12. och 20.-24.12.2021.

Kontaktuppgifter

Adress: Tottinkatu 6a (enda till våren 2021), 57130 Nyslott

Telefon: 0206 39 5929

E-post: saimaa(at)metsa.fi

Läge: I östra änden av Slottsgatan, I Nyslotts (savonlinna.fi) gamla stad, granne med Olofsborg. Läs mer (museovirasto.fi).

Besök oss: Öppet året runt, under sommarmånaderna varje dag. Fritt inträde till museiaffären och utflyktsinformationen, medan utställningarna har inträdesavgift (savonlinna.fi/riihisaari)

Värt att se och göra: Basutställningen I Saimens famn och tillfälliga utställningar. Sommartid ligger det museibåtar vid Riihisaaris brygga. Evenemang året runt, en kortfilm om Saimenvikaren.  Läs mer.

Passar för: Intressant besöksmål för alla åldrar. Lämpar sig också för rörelsehindrade. Det är förbjudet att ta med sig sällskapsdjur till naturum.

Service: Evenemang, utflyktsinformation, museiaffär, uthyrning av utrymmen. Läs mer.

Fortstyrelsen ansvarar för naturumets verksamhet.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/saimensnaturum