Syöte naturum

Timmerhuset, vars interiör är upplyst, står bland stora träd. Snön är tjock på marken och i träden.

Välkommen till Syöte naturum

Syöte naturum är ett ståtligt timmerslott vid porten till Syöte nationalpark. I den permanenta utställningen kan du uppleva historiens sus och granarnas brus. Utställningen berättar om samspelet mellan människan och naturen i Syötes ödemark under hundratals års tid. Invid en kopp kaffe kan du titta på snötunga granar och koppla av med naturfilmer. Med hjälp av aktuella utflyktstips är det lätt att bege sig på en aktiv semester i sluttningsskogarnas famn.

Öppettider år 2023

27.12.-8.1. dagligen kl 10-16

Forststyrelsen kundservice
Address
: Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi)
Telefon020 639 6550
WhatsApp: +358 40 5831608 
emailsyote(at)metsa.fi
 

Cafe Korppi & Taigavire rental
www.taigavire.fi
Telefon: 044 230 6202 
epostinfo(at)taigavire.fi

Andra tider enligt överenskommelse.

Rätten till ändringar förbehålls.
Fritt inträde.

Kontaktuppgifter

Adress: Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi) 
Telefon: 0206 39 6550 
WhatsApp: +358 40 5831608
E-post: syote(at)metsa.fi

Två personer finns i utställningsrummet. Den ene sitter med en mobiltelefon framför en stor landskapsbild och den andre tar en bild på utställningen med sin telefon.

Läge: I Pudasjärvi stad i Koillismaa, i Syöte turistområde, Syöte nationalpark. Läs mer.

Besök oss: Det är avgiftsfritt att bekanta sig med naturumet. Gruppguidningar kostar 50 € / grupp / timme och de bokas på förhand (daghems-, skol- och studentgrupper gratis). Öppet året runt. Läs mer.

Värt att se och göra: Utställningen Lastuja selkosilta (Spån från ödemarken), naturfilmer utan kostnad, aktiviteter för barn, evenemang, naturstigar, gruppguidningar. Läs mer.

Passar för: Utmärkt utflyktsmål för hela familjen. Naturumet och Skogens vingslag-stigen är tillgängliga. Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till naturumet. 

Service: Souvenirer med naturtema, vildmarks- och spårtillstånd, café, konferenstjänster, naturfostran. Service erbjuds av samarbetspartnerna. Läs mer.

Fortstyrelsen ansvarar för naturumets verksamhet.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/syotenaturum