Syöte naturum

Timmerhuset, vars interiör är upplyst, står bland stora träd. Snön är tjock på marken.

Välkommen till Syöte naturum

Syöte naturum är ett ståtligt timmerslott vid porten till Syöte nationalpark. I den permanenta utställningen Med kärlek din natur kan du uppleva naturen i Syöte. Invid en kopp kaffe kan du titta på snötunga granar och koppla av med naturfilmer. Med hjälp av aktuella utflyktstips är det lätt att bege sig på en aktiv semester i sluttningsskogarnas famn.

Öppettider år 2024

29.4.-3.6. Stängd
4.6.-30.6. Ti- Tor kl. 10-16

Forststyrelsen kundservice
Address
: Erätie 1, 93280 Syöte (Pudasjärvi)
Telefon020 639 6550
(0,00, snt/min  +lna och mta)
WhatsApp: +358 40 5831608 
emailsyote(at)metsa.fi

Andra tider enligt överenskommelse.

Rätten till ändringar förbehålls.
Fritt inträde.

Två personer finns i utställningsrummet. Den ene sitter med en mobiltelefon framför en stor landskapsbild och den andre tar en bild på utställningen med sin telefon.

Läge: I Pudasjärvi stad i Koillismaa, i Syöte turistområde, Syöte nationalpark. Läs mer.

Besök oss: Det är avgiftsfritt att bekanta sig med naturumet. Gruppguidningar kostar 50 € / grupp / timme och de bokas på förhand (daghems-, skol- och studentgrupper gratis). Öppet året runt. Läs mer.

Värt att se och göra: Utställningen Lastuja selkosilta (Spån från ödemarken), naturfilmer utan kostnad, aktiviteter för barn, evenemang, naturstigar, gruppguidningar. Läs mer.

Passar för: Utmärkt utflyktsmål för hela familjen. Naturumet och Skogens vingslag-stigen är tillgängliga. Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till naturumet. 

Service: Souvenirer med naturtema, vildmarks- och spårtillstånd, café, konferenstjänster, naturfostran. Service erbjuds av samarbetspartnerna. Läs mer.

Fortstyrelsen ansvarar för naturumets verksamhet.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/syotenaturum