Kivitunturis läge i FinlandÖstra Lappland, Savukoski 
Skyddsområden för skogar

Kivitunturis naturstig ger en mångsidig bild av den imponerande fjäll- och skogsnaturen i östra Lappland: spår av istiden, sprickdalar, steniga åsar, granbevuxen ödemark, bäcksänkor och storslagna vyer.

Vid Kivitunturi kan du vandra en 5,9 km lång basled (leden markerad med rött på träden) eller fortsätta runt den mer krävande Sotsonporttirundan (markerad med gult på träden), så att den totala längden blir 9,5 km. Längs leden finns trappor, en hängbro, rastplatser samt tavlor med information om Kivitunturis natur och geologi.

Pirunkuru hängbron kommer att förnyas sommaren 2023. Den gamla hängbron kommer att monteras ner från den 12 juni och den södra delen av basleden kommer att stängas. Denna sträckning kommer att öppnas igen när den nya bron är klar, ungefär i slutet av augusti. Du kan fortfarande använda de flesta delarna av Kivitunturi naturstig, se leder-sidan för mer detaljerad information.

Från 3 juli till 5 juli 2023 är Kivitunturis parkeringsplats och vägen till Kivitunturi stängda på grund av helikoptertransporter av byggmaterial.

Passar för: Kivitunturis naturstig passar hela familjen.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/kivitunturi

Kundtjänst

Savukoski naturum Korvatunturi
Tfn 0206 39 7556
savukoski(at)metsa.fi

Pyhä-Luostos naturum Naava
Tfn 0206 39 7302
pyhaluosto(at)metsa.fi

Forststyrelsens riksomfattande kundtjänstnummer 0206 39 4020

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Kivitunturis karta i Utflyktskarta.fi.