Miekojärvi

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
Den vackra sandudden vid Orhinselkä rastplats, i Miekojärvi. Bild: Anna Pakkanen

Södra Lappland
Pello, Övertorneå

 

Miekojärvi sjöområde är ett utflyktsmål som lämpar sig speciellt bra för båtliv. De rena och vidsträckta vattenområdena är fina fiskevatten och de naturliga sandstränderna utmärkta badställen. En del av Miekojärviområdet ingår i strandskydds- programmet, enligt vilket vårt lands värdefullaste stränder bör bevaras orörda, dvs. obebyggda och i naturtillstånd. På området finns också värdefulla gamla skogar. Man kan bekanta sig med områdets natur med båt men också genom att vandra längs naturstigar och övriga leder på området. Man kan göra dagsutflykter till Miekojärvi eller semestra och t.ex. fiska en längre tid på området.

I närheten av Miekojärvi finns ett par andra stora sjöar, Vietonen och Raanujärvi. Därtill finns det flera mindre sjöar i trakten. Miekojärvi sjöområde omges av strandskogar och ställvis av branta sluttningar till skogklädda höjder. Man kan njuta av naturens frid och ro på området, men byarna på stränderna livar å andra sidan upp trakten.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/miekojarvi

Kundtjänst

Pilke vetenskapscentrum
Tfn 0206 39 7820
pilke(at)metsa.fi

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Miekojärvis karta i Utflyktskarta.fi.