Mujejärvi naturskyddsområde

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
Ett sjölandskap fotograferat från ovan på vintern.

Östra Finland, Norra Karelen, Nurmes
Areal 20 km², inrättat 2021

Mujejärvi naturskyddsområdet är ett lämpligt område för vandrare som vill njuta av lugn och ro. Man kan göra små utflykter under flera dagar i terrängen som består av berg, åsar och sjöar. Man kan vandra i det vildmarkslika området medan göken gal i den gamla skogens dunkel eller testa konditionen i den storslagna kanjonens sluttningar.

Det finns flera mindre sjöar med mörkt vatten på området. Den som paddlar på sjön Mujejärvi kan träffa på ett svanpar som skarpt vaktar sitt revir. Man kan beundra sjöarna Mujejärvi och Tetrijärvi från flera håll och det finns gott om övernattningsmöjligheter vid sjöarnas stränder. Vid sidan av skärmskydd kan vandraren välja mellan att övernatta i ödestugor eller i hyresstugor.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Insjöfinland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/mujejarvi

Kundtjänst

Kolis naturum Ukko
Tfn 0206 39 5654
ukko(at)metsa.fi

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Mujejärvis karta i Utflyktskarta.fi.

Närliggande mål

Peurajärvi friluftsområde