Service vid Raseborgs slottsruin

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
  • Slottsknektens stuga erbjuder besökare god mat, dryck och information om Raseborgs slott. Slottsknektens stuga ansvarar också för biljettförsäljningen till slottet, guidningarna för allmänheten samt tidsresorna för barn. I stugan kan man också köpa postkort och lokala produkter. Kvällar när sommarteatern har föreställning ordnas teatersupéer i Slottsknektens stuga och i samband med andra evenemang ordnas temamiddagar. Det är också möjligt att hyra Slottsknektens stuga för privata evenemang. Café-restaurangen har samma öppettider som slottet och har vid övriga tidpunkter öppet på beställning.  I Slottsknektens stuga finns toaletter för restaurangens kunder. Rörelsehindrade kan komma in i slottsknektens stuga via en ramp, men toaletten är inte anpassad till rörelsehindrade.


Service för rörelsehindrade

  • Det finns branta trappor och ojämn terräng i slottsruinen. Därför är varken slottet eller Kärleksstigen lämpliga för rörelsehindrade.
  • Slottets omgivning med sina promenadvägar är lättframkomlig. Från parkeringsplatsen till området runt slottet går det bra att röra sig i rullstol och med barnvagn. Med barnvagn kan man också ta sig in till slottets innergård och till gården utanför Slottsknektens stuga. Rörelsehindrade kan komma in i slottsknektens stuga via en ramp, men toaletten är inte anpassad till rörelsehindrade.
  • Till Forngårdens museum kan rörelsehindrade ta sig i bil längs Tunalundsvägen. Kärleksstigen från slottsruinen till museet är inte lämplig för rörelsehindrade.