Själö

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
destination-hero-default-alt

Själö har ett dystert förflutet som en avlägsen placeringsort för leprapatienter och mentalsjuka. Patienterna förde med sig bräder till sin egen likkista och återvände aldrig till den yttre världen. Idag kan besökaren bekanta sig med museikyrkan på Själö och njuta av hänförande skärgårdslandskap och goda båtförbindelser.

Passar för: Ett fascinerande utflyktsmål för vänner av historia och skärgård. Det finns inga tillgängliga tjänster på området, men terrängen är till största delen lättframkomlig. Det går bra att röra sig med barnvagn på ön.

Museikyrkan och en del av Själö sköts av Forststyrelsen, Kustens Naturtjänster.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/sjalo