Hiidenportti nationalpark

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
En leende person läser en vägvisare. I bakgrunden en man och en snöig skog.

Hiidenporttis tecknade nationalparksemblem. Den ovala symbolen visar en lappuggla med grankvistar. Text sveper runt emblemets ytterkanter.
I hjärtat av Sotkamos vildmarksregion finns Hiidenporttis mäktiga ravinlandskap som andas urkraft. Nationalparken erbjuder besöksmål och berättelser även för dem som är intresserade av kulturhistoria. Längs den stig som leder till den mäktiga klippravinen kan du uppleva en mystisk granskog, en vacker och karg blomsteräng och stämningen på en svedjeäng.

Passar för: För besökare och vandrare som söker efter lugn och ro. Passar även för nybörjarvandrare, studentgrupper och för andra grupputflykter. Det finns inga tillgängliga tjänster på området.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/hiidenportti