Skärgårdshavets nationalpark

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
Flygande tärna.

Världens vackraste skärgård har ett landskap som ständigt växlar från karga klippskärSkärgårdshavets nationalparks ritade logo. Inuti den ovala symbolen finns en havsörn med en fyr och havslandskap i bakgrunden avbildade. Symbolen omges av texten Skärgårdshavets nationalpark på finska och svenska. till levande skärgårdsbyar och från öppet hav till skyddade vikar. I Skärgårdshavet finns det mera holmar och skär än någon annanstans. Bege dig på ett fängslande äventyr i skärgårdens labyrinter eller upplev friheten på det öppna havet antingen med egen båt eller på en förbindelsebåt som trafikerar året runt!

Passar för: För att komma till nationalparkens öar måste man göra en sjöresa, vilket kräver god planering. Det finns inte service för rörelsehindrade.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Kustens Naturtjänster.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/skargardshavet