Skärgårdshavets nationalpark

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
Vintrigt snölandskap. I bakgrunden två hus och båthus vid stranden. Havet är isfritt.

Världens vackraste skärgård har ett landskap som ständigt växlar från karga klippskärSkärgårdshavets nationalparks ritade logo. Inuti den ovala symbolen finns en havsörn med en fyr och havslandskap i bakgrunden avbildade. Symbolen omges av texten Skärgårdshavets nationalpark på finska och svenska. till levande skärgårdsbyar och från öppet hav till skyddade vikar. I Skärgårdshavet finns det mera holmar och skär än någon annanstans. Bege dig på ett fängslande äventyr i skärgårdens labyrinter eller upplev friheten på det öppna havet antingen med egen båt eller på en förbindelsebåt som trafikerar året runt!

Passar för: För att komma till nationalparkens öar måste man göra en sjöresa, vilket kräver god planering. Det finns inte tillgänglig service.

Området förvaltas av Forststyrelsen, Kustens Naturtjänster.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/skargardshavet