Oulanka nationalpark

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
Fyra personer paddlar på floden på en solig sommardag. Två paddlare paddlar med två kajaker mot flodens böjning. I förgrunden sitter två personer i en kanot i rad. I bakgrunden är en stor sandbank och en trädbevuxen kulle.

Oulanka nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns växten norna avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Oulanka kansallispuisto nationalpark.
I det mäktiga landskapet längs Karhunkierros-leden ser du det uråldriga vattnets kraft. Många ledalternativ och åtskilliga hängbroar leder dig till Finlands ståtligaste vattenfall. Där hittar till och med den mera erfarna fotografen utmaningar bland öringens hopp, strömstarens dyk, aapamyrarnas oändliga skönhet och den undangömda vackra nornan. Naturen har inga gränser: På den ryska sidan öppnar sig Paanajärvi enorma vildmarksnationalpark.

Passar för: Passar för alla åldrar och personer med olika kondition året runt.

#oulanka #oulankanationalpark

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland och Kuusamo kommun (på finska, kuusamo.fi).

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/oulanka