Bottenvikens nationalpark

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
Ett snöigt havslandskap och en ö, på ön finns byggnader. Fotografiet är taget ovanfrån ett torn på ön.

Bottenvikens nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns en silvertärna och växten strandviva avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Perämeri kansallispuisto nationalpark.
Det vidsträckta klara havet lockar på båtfarare. Ta en paus i en fiskestuga. Bottenvikens nationalpark symbol - silvertärna och strandvivaoch beundra havet som sköljer över stranden ur fönstret som en strömmingsfiskare i tiderna. Stenfötter och torkställningar för nät berättar om det tidigare livet på de karga öarna mitt i det nordliga havet. På vintern kan man fascineras över det arktiska havet och dess packis.

Passar för: Främst ett sommarutflyktsmål. Passar speciellt för båtfarare och utflyktsbesökare: du behöver en egen båt eller båtskjuts. Det finns inga tillgängliga tjänster på området. På vintern kommer man till de närmaste öarna med skidor och snöskoter.

#bottenvikennationalpark #perämerenkansallispuisto

 

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/bottenviken