Riisitunturi nationalpark

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
En vandrare sitter i en skjul och läser en bok. I bakgrunden kan du se landskapet med föll och träsk.

Riisitunturi nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns en ormvråk och snöklädd gran avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Riisitunturi kansallispuisto nationalpark.
Riisitunturis magiska snötunga skog med de snögestalter som bildas under månens sken är ett paradis för den som beger sig på utflykt eller fotograferingstur på vintern. På sommaren kan du vandra längs Europas mäktigaste sluttningsmyrar och beundra Kitkajärvi, som är Europas största källa. Skönheten i den sagoliknande naturen med fjäll och skogklädda höjder i Koillismaa har formats av vattnet.

Passar för: Från släktens yngsta till de äldsta, lämpar sig även för nybörjare. Ett bra mål för skidare, snöskovandrare, vandrare, fågelskådare och fotografer.

#riisitunturi #riisitunturinationalpark

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/riisitunturi