Riisitunturi nationalpark

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.
Två vandrare sitter på en bänk vid stranden till en liten sjö.

Riisitunturi nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns en ormvråk och snöklädd gran avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Riisitunturi kansallispuisto nationalpark.
Riisitunturis magiska snötunga skog med de snögestalter som bildas under månens sken är ett paradis för den som beger sig på utflykt eller fotograferingstur på vintern. På sommaren kan du vandra längs Europas mäktigaste sluttningsmyrar och beundra Kitkajärvi, som är Europas största källa. Skönheten i den sagoliknande naturen med fjäll och skogklädda höjder i Koillismaa har formats av vattnet.

Passar för: Från släktens yngsta till de äldsta, lämpar sig även för nybörjare. Ett bra mål för skidare, snöskovandrare, vandrare, fågelskådare och fotografer.

#riisitunturi #riisitunturinationalpark

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/riisitunturi