Rokua nationalpark

14.7.2021
Under varning för skogsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i stugors eldstäder. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
Ett somrigt sjölandskap fotograferat från stranden. Precis vid vattnet hänger en hängmatta mellan två träd.

Rokua nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns en rödstjärt sittande på en grankvist avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Rokua kansallispuisto nationalpark.
På den karga sandmarken i Rokuas uråldriga tallskog finns även stigar som passar för familjens minsta. De små tjärnarna kantas av dyner som är täckta av silvergrå lav. Tjärnarna berättar om inlandsisens stora kraft som formade markytans former. På Geoparkens högst punkt i nationalparkens hjärta finns Pookivaara torn där du ser ända till Ule träsk, Kajanalands hav.

Rokua Geopark som bildas av Rokua, Ule träsk och Ule älvdal är det första området i Finland som beviljats medlemskap i Geopark-nätverket som skyddas av UNESCO. Rokua Geopark är samtidigt den nordligaste av de 67 objekt som ingår i det världsomfattande Geopark-nätverket.

Passar för: Lämpar sig väl för hela familjen. Pitkäjärven polku-stigen (0,8 km) med kåta och torrtoalett passar även för rörelsehindrade.

#rokua #rokuanationalpark

Kundtjänst

Limingovikens naturum
Telefon: +358 (0) 206 36 6059
liminganlahti(at)metsa.fi

Området förvaltas av Forststyrelsen, Naturtjänster, Österbotten–Kajanaland.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/rokua