Urho Kekkonens nationalpark

15.4.2024
Anterinmukka ödestuga: Bastun är tillfälligt stängd från och med 15.4.2024. Vid en inspektion har brister i brandsäkerheten upptäckts.
På den lilla terassen i trä uppe på fjälltoppen finns en stadig bänk, två kvinnor sitter på bänken och tittar ut över fjällandskapet.

Urho Kekkonens nationalparks tecknade emblem. Inuti den ovala symbolen finns en kungsörn som flyger över fjäll avbildad. Längs emblemets yttre kant löper texten Urho Kekkosen kansallispuisto nationalpark.

Ta del av de vida vildmarkernas och fjällens historia, och vandra till värmen av en stuga till kvällen. Nationalparken som uppfyller vandrarens drömmar ligger precis intill Saariselkä. De här vidsträckta vyerna gömmer också jultomtens hem, mystiska Korvatunturi.

Passar för: Lämpar sig för såväl erfarna vandrare som hela familjen.

Området förvaltas av Forststyrelsen.

Denna sidas webbadress är utinaturen.fi/urhokekkonensnationalpark

Logo.Märket anger att destinationen uppfyller kriterierna för hållbar turism med tanke på ekonomisk, ekologisk, social och kulturell hållbarhet. Företag och regioner som fått Visit Finlands märke Sustainable Travel Finland får tillgång till en modell för kontinuerlig utveckling av hållbar turism.