Delta i den frivilliga verksamheten i Skärgårdshavets nationalpark

26.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.1.–20.2.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.

Vill du stöda vården och  skötseln av skärgårdsnaturen? På läger för frivilliga kan du ta del av naturskötseln i Skärgårdshavets nationalparks underbara landskap och samtidigt uppleva lugnet och friden i skärgården

Händelser

Aktuella läger för deltagande i frivilligt arbete hittar du på aktuellt-sidan. Bekanta dig också med händelser för frivilliga i andra nationalparker.

Kontakta oss på rannikko(at)metsa.fi  om du är intresserad av att ordna händelser i samarbete med Forststyrelsen i skärgården.

Talkoläger

På Skärgårdshavet ordnas det årligen läger för frivilliga deltagare, i samarbete med olika organisationer, för skötseln av vårdlandskapen. Tillsammans med Forststyrelsen och organisationens personal tar deltagarna del av skötseln till nytta för naturen och till egen glädje. Tilläggsuppgifter angående talkolägren finns aktuellt-sidorna.

Två leende talkoarbetare bär sina arbetsredskap genom ett somrigt bördigt landskap.

Vänförenings verksamhet

Arkipelagia-sällskapet är Skärgårdshavets vänförening. Sällskapet vill värna om skärgårdskulturen, förbättra skötseln och skyddet av områdets natur, befrämja  och stöda forskningen i skärgården samt öka kännedomen om  skärgårdens natur och kultur. Arkipelagia ordnar resor och olika händelser i Skärgårdshavets nationalpark. Tilläggsinformation angående verksamheten (arkipelagia.fi).