Kasnäs infokiosk

(Uppdaterat 28.10.2021)
Det finns inte personal i infokiosken vid förbindelsebåtshamnen under vinterhalvåret, men dörren är öppen dygnet runt. Gå gärna in och hämta kartor och broschyrer över Skärgårdshavets nationalpark samt Örö.

Svedjebränningen flyttad 

(Uppdaterat 26.7.2021)
På grund av att vinden inte är tjänlig har brännandet av området på Rågören flyttats till en senare tidpunkt.

En hyggesbränning i naturvårdssyfte ska göras på ön Rågören måndagen den 26 juli 2021

(Uppdaterat 23.7.2021)
Rågören hör till Skärgårdshavets åsöar, som vårdas antingen genom röjning eller också hyggesbränning. Ön ligger öster om Lökholm. Den 26 juli ska öns västra och sydöstra delar brännas, om vinden tillåter. Det kan komma rök från ön också efter hyggesbränningen, men den behöver man inte oroa sig för. Hyggesbränning är en del av Kust-LIFE projekt.

Kartan visar var brandområdet ligger.

WWF - talkoläger 2021

(Uppdaterat 18.5.2021)
Vi hoppas, trots det fortsatta pandemiläget, att det är möjligt att ordna en del läger under sommaren i samarbete med WWF. Anmälningar samt information angående det rådande läget (WWF.fi, på finska).

Nyheter från Skärgårdshavet

Kontrollera varningarna

Då det råder varning för skogs- eller gräsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i ödemarksstugornas och i andra stugors eldstäder. Var extremt varsam vid hantering av öppen eld. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Observera att det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.

Tak, Rökkanal och Fritt från marken.

Kom till Örö!

Bekanta dig med Skärgårdshavets nationalparks nyaste besöksmål, Örö kustfort.

Tips för vandraren

Två vandrare sitter på en klippa vid stranden i Repovesi nationalpark.
Friluftslivets ABC: Turplanering