Det är förbjudet att gå på Fleming Dam

(Uppdaterad 20.9.2022)

Reparationsarbete pågår vid Sahajärvis Fleming Dam. Av säkerhetsskäl är det förbjudet att gå på dammen.

Ut i skärgården utan egen båt - besöksmål och tips

(Uppdaterat 14.6.2022)
Skärgårdsdestinationerna i södra Finland lämpar sig fint för en strandsemester. Långt från stadens larm kan du besöka nationalparkerna eller andra naturskyddsområden för att njuta av havsbrisen och den unika skärgårdsnaturen.
Möjligheterna till lätta dagsutflykter, kryssningar och även övernattningar är många. Du når de olika skärgårdsdestinationerna med vattenbussar och båtar som Forststyrelsens samarbetsföretag tillhandahåller. Vissa destinationer trafikeras dessutom av statens avgiftsfria förbindelsebåtar eller färjor. 
Ut i skärgården utan egen båt - besöksmål och tips (pdf 397 Kb, julkaisut.metsa.fi)

 

Forskarna utreder vad som är värdefullt i Skärgårdshavets landskap

(Uppdaterat 15.6.2022)

I sommar samlar forskarna in information om människors sätt att röra sig i skärgården och platser som de uppskattar i Skärgårdshavets område. Åbo universitet genomför enkäten i samarbete med Skärgårdshavets biosfärområde och Forststyrelsen.

Läs mer och besvara enkäten (utu.fi)

 

Kasnäs infokiosk

(Uppdaterat 28.10.2021)
Det finns inte personal i infokiosken vid förbindelsebåtshamnen under vinterhalvåret, men dörren är öppen dygnet runt. Gå gärna in och hämta kartor och broschyrer över Skärgårdshavets nationalpark samt Örö.

 

Nyheter från Skärgårdshavet

Kontrollera varningarna

Då det råder varning för skogs- eller gräsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i ödemarksstugornas och i andra stugors eldstäder. Var extremt varsam vid hantering av öppen eld. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Observera att det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.

Tak, Rökkanal och Fritt från marken.

Kom till Örö!

Bekanta dig med Skärgårdshavets nationalparks nyaste besöksmål, Örö kustfort.