Tittilammi kokskjul

22.3.2024
Undantagsvis kan reserverings- och hyresstugor som upprätthålls av Forststyrelsens Naturtjänster reserveras för 2025 först i början av november 2024. Tilläggsinformation

Reserverbart, tillgängligt kokskjul, 20–25 personer/41 m2

Bokningar

Eräluvat webshop (eraluvat.fi) Året 2023 kan hyras 2.5. kl 12.

Mera information: Forststyrelsens kundtjänst, tfn 0206 39 5270 (må-fr kl. 9-15), sisasuomi(at)metsa.fi. Bokningsvillkor

 

Det reserverbara, tillgängliga kokskjulet ligger i Liesjärvi nationalpark. Kokskjul är avsett för dagligt eller 24-timmars bruk. Endast kunder som har bokat kokskjulet för 24-timmars bruk, kan övernatta på det nära tillgängliga campingområdet. Det är förbjudet att övernatta i kokskjulet. Kokskjulet passar till exempel som en paus för olika gruppresor eller till och med som en plats för familjefester.

Läge

Södra Finland, Egentliga Tavastland, Tammela (tammela.fi), Liesjärvi nationalpark

Vägbeskrivning till Tittilammi reserverbara kokskjul 

Kartor

Utflyktskarta.fi

Terrängkarta L421, 1:50 000

Friluftskartan över Tavastlands sjöplatå - Hämeen järviylängön ulkoilukartta, 1:55 000

Antal personer 

20–25 personer under tak

Pris

 • 30 €/4 timmer. Bogningstider 9-13, 13-17 och 17-21.
 • 60 €/24-timmarsbokning (startar kl. 9).

Priserna är inklusive mervärdesskatt 24 %.
Bogningar från Eräluvat webshop (eraluvat.fi)

Nyckeln

Nycklarna till Tittilammi kokskjul finns i ett nyckelskåp alldeles i närheten av kokskjulet. Exakta uppgifter om var nyckelskåpet finns samt koden som öppnar nyckelskåpet får du tillsammans med fakturan. 

I början av Katavalammintie finns en bom. Bommen går att öppna med koden till nyckelskåpet. Uppgifter om var nyckelskåpet finns samt koden som öppnar nyckelskåpet får du tillsammans med fakturan. 

Kom ihåg att lägga tillbaka nycklarna i skåpet innan du lämnar platsen!

Utrustning

 • Kåta med kokmöjligheter. Den som hyr kåtan tar själv med all köksutrustning samt porslin och bestick som behövs för att laga mat och äta.
 • Två bord med bänkar, sittplatser för totalt cirka 20-25 personer.
 • Det finns ingen el i kokskjulet.
 • I närheten av kokskjulet finns en tillgänglig torrtoalett. En träramp leder upp till toaletten och marken utanför är belagd med stenmjöl.
 • Bredvid kokskjulet finns ett tillgängligt vedskjul och en lagerbyggnad. 
 • I närheten av kokskjulet finns en tillgänglig campingområdet (max för 20-25 personer). Du får inte övernatta i kokskjulet.
 • Det finns ingen brunn i området. Dricksvatten måste tas med.
 • Det kan också vara bra att ha med sig toalettpapper.
 • I Liesjärvi nationalpark iakttas skräpfritt friluftsliv, så det finns inga avfallskärl vid kokskjulet. För själv bort ditt skräp från terrängen till sortering vid en ekopunkt eller till kommunala sopstationer. Läs mer om skräpfritt friluftsliv

Vägbeskrivning

Kokskjulets adress: Katavalammintie, 31350 Tammela. 

Tittilammi kokskjul ligger i det nordöstra hörnet av Liesjärvi nationalpark, cirka 5 km från Tavastlands naturum.

När marken är bar kan man köra med bil nästan ända fram till kokskjulet. Det är cirka 1,5 km från parkeringsområdet till kokskjulet. Vägen till Tittilammi kokskjul plogas i vintertid.

Från riksväg 2 (Helsingfors–Björneborg) viker du av på Kanteluksentie (i korsningen finns en skylt Liesjärvi 8). Från Forssa är avståndet mellan Forssa och avtaget till Kanteluksentie är cirka 21 km. Kör cirka 5,5 km längs Kanteluksentie. Vik av till vänster från Kanteluksentie på en sidoväg (Katavalammintie). Kör cirka 300 m längs Katavalammintie, tills du kommer till en parkeringsplats där du kan parkera bilen. Från parkeringsplatsen kan du fortsätta längs Katavalammintie till kokskjulet till fots eller vid behov med bil. I början av vägen finns en bom. Avståndet från bommen till kokskjulet är cirka 1,5 km.

Med allmänna kommunikationer

Flera expressbussar (expressbus.fi) går dagligen längs riksväg 2. Den närmaste hållplatsen ligger vid riksväg 2 i korsningen till Kyynäräntie. Från hållplatsen är det cirka 8 km till kokskjulet. Du behöver ha en karta för att hitta fram.

Anmärkningar

 • Kokskjulet och servicebyggnaderna i närheten av skjulet är tillgängliga.
 • Kokskjul är avsett för dagligt eller 24-timmars bruk. Endast kunder som har bokat kokskjulet för 24-timmars bruk, kan övernatta på det nära tillgängliga campingområdet. Det är förbjudet att övernatta i kokskjulet.
 • Kokskjulet är avsett för grupper och tills vidare endast för dagsbruk. Det är inte tillåtet att övernatta i kokskjulet eller på gården.
 • Närmaste tältplats finns cirka 800 m längre bort, alldeles i närheten av kåtan vid Kaksvetinen.
 • Det är tillåtet att köra med bil fram till kokskjulet endast för att transportera personer med nedsatt rörlighet samt utrustning.
 • Bommen ska vara låst också medan kokskjulet är reserverat. 
 • Efter användning ska kokskjulet alltid städas. Se till att alla dörrar är låsta och lägg tillbaka nycklarna i nyckelskåpet innan du går.
 • Rökning är förbjuden inne i kokskjulet.
 • Det är inte tillåtet att ha sällskapsdjur inne i kokskjulet.

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster, tfn 0206 39 5270, må–fr kl. 9–15. E-post: sisasuomi(at)metsa.fi

Toalettstol med armstöd på sidorna.

 

Bokningsläge

Boka via Eräluvat