Taitajan taival -ledens svårighetsgrad

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.

En skogsstig mitt bland ormbunkar.Taitajan taival -leden är en medelsvår led. Taitajan taival är en sommarled. Ställvis längs leden förekommer det branta uppförsbackar, men ledens botten är i allmänhet i gott skick. Största delen av den är väl markerad i terrängen, men Forststyrelsen rekommenderar ändå att du har med dig karta och kompass och är extra uppmärksam för att hålla reda på ledmarkeringen. Leden rekommenderas av denna orsak inte för mindre erfarna vandrare. Det tar 2 - 3 dygn att tillryggalägga leden, beroende på gånghastigheten och vandrarens kondition. Det finns inga tillgängliga tjänster på leden.

Det är tillåtet att åka cykel på leden, men rutten är ställvis krävande på grund av trädrötter och stenar på leden samt de stora höjdskillnaderna. Rutten för Pogostan hiihto skidlopp tangerar den här sommarleden.