Besök Pisamalahti fornborg

Öppettider och inträde

Inträdet till Pisamalahti fornborg är alltid fritt.
Det är lättast att besöka området under den snöfria perioden. Stigarna och trapporna som leder upp till fornborgen underhålls inte på vintern, och parkeringsplatsen plogas inte heller.

Kontaktuppgifter

Kommunikationer 

Pisamalahti fornborg ligger i södra Savolax, vid Enonvesi i Sulkava. Avståndet till Nyslott är 46 kilometer och till S:t Michel 86 kilometer. Från Sulkava kyrkby är det ca 6 kilometer till Pisamalahti fornborg.

Med egen bil

 • Det finns skyltar som visar vägen till Pisamalahti fornborg från Sulkava kyrkby.
 • När man kommer norrifrån tar man väg nr 14 och vänder till Sulkavantie (Sulkavavägen, nr 435). Man kör 17 kilometer längs med Sulkavantie och vänder till vänster in på Vekarantie (nr 438). Efter en knapp kilometer vänder man till höger till Vilkaharjuntie och kör 3 kilometer längs den. Därefter fortsätter man vägen längs Uitonrinne 0,4 kilometer och vänder till Saarentie, som man följer 2,4 kilometer. Från Saarentie vänder man till höger in på Linnavuorentie och kör fram till fornborgen.
 • När man kommer söderifrån vänder man från väg nr 62 in på Ryhäläntie (nr 434) och från den till Heikkurilantie (nr 435). Från Heikkurilantie vänder man till höger till Pieksänlahdentie, som man följer fram till centrum av Sulkava kyrkby. I Sulkava kyrkby vänder man till höger in på Saarentie, som man följer 2,4 kilometer. Från Saarentie vänder man till höger in på Linnavuorentie och kör fram till fornborgen.
 • Från parkeringsplatsen är det knappt 0,5 kilometer att gå till fornborgen. Det finns skyltning till fornborgen från parkeringsplatsen.

Allmänna kommunikationer

 • Man kommer till Sulkava kyrkby med buss bland annat från Helsingfors, S:t Michel och Nyslott. Tidtabeller: Matkahuolto (matkahuolto.fi). Från Sulkava kyrkby är det ca 6 kilometer till Pisamalahti fornborg.

Med egen båt

 • Koordinater för den avgiftsfria gästbryggan: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 61° 45'2' lon: 28° 19'3' ETRS-TM35FIN: N: 6847410 E: 569780. Sjökort nummer 217 (212).
  • Sido- eller ankarförtöjning.
  • När man närmar sig från Sulkavahållet måste man passera under en 12 meter hög bro.
  • Bryggan är öppen för västliga vindar.

Kartor

Etikett i friluftslivet

En tecknad bild av en familj som går på en sommarstig.

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer