Haukkalampi naturstuga i östra delen av Noux nationalpark bekantar dig med nationalparkens mångfaldiga natur och särskilt med den sympatiska flygekorren.

Service i informationsstuga Haukanpesä

  • Cafe Haukka finns i Haukanpesä, där lite ärbart, kaffe och läsk kan köpas. Du kan även köpa kartor och produkter relaterade till Noux. 
  • Du kan själv bekanta dig med Noux genom att hyra utrustningen från Haukanpesä för tex. paddling eller cykling. 
  • Guidade vandringar, paddlingar och FATbike utflykter är också tillgängliga.

Det mörka trähuset fungerar som beställningsbastu och mötesrum.

Öppettider av informationsstuga Haukanpesä

Öppethållningstider och mera om tjänster på Natura Vivas hemsidor (naturaviva.fi, på finska).

Det röda trähuset fungerar som besökarnas mötesplats.

Beställningsbastu och mötesrum

Kommunikationer

Med bil

Från Nupurbölevägen svänger man norrut till Nouxvägen och kör förbi Solvalla. När man kör till Haukkalampi svänger man till vänster två kilometer efter Solvalla. I korsningen finns det skyltar. 

  • Det uppstår tidvis trängsel på Haukkalampivägen. Trängseln är störst under veckosluten i maj-september. Parkering vid vägrenen är absolut förbjudet för att utryckningsfordonen hela tiden ska ha tillgång till objektet. Vi rekommenderar att personer som kommer med egen bil börjar utflykten från parkeringsplatserna i Kattila, Högbacka eller Siikaniemi. Det är även möjligt att paddla från Haltia, men rutten är krävande. 

Med allmänna kommunikationer

Det är ca 2 km till fots från den närmaste hållplatsen vid Haukkalampivägen till Haukkalampis korsning. Till hållplatsen går buss nr 245(A) (hsl.fi) från Esbo centrum. Till Esbo centrum kommer man bl.a. med tåg. I dessa fortskaffningsmedel gäller huvudsakligen regionalbiljetter.

Service

Gårdsområdet

Vid naturstugan startar alla rundslingor i nationalparken. På gården finns det en vattenpost, ett torrtoalett samt en avfallssorteringsplats.

Tillgängliga tjänster

En av torrtoaletterna är tillgänglig.

Öppettider av informationsstuga Haukanpesä 

Kontaktuppgifter

Adress

Haukkalammentie 32
02820 Esbo

010 292 4035
info(at)naturaviva.fi

Natura Viva (naturaviva.fi, på finska)