Paddla och ro

Rahja skärgård hör till Mellersta Österbottens skärgård. Holmarna ligger nära varandra, så det är lätt att bekanta sig med området med roddbåt eller kanot.

En person står på en SUP-bräda, personen har en håv vid fötterna och fiskar med kastspö. I bakgrunden syns en grönskande strandskog.

Segla och åka motorbåt

Man kan färdas med motorbåt längs båtrutterna. Utanför rutterna bör man vara speciellt försiktig, eftersom området är mycket grunt och fullt av grynnor. De bästa möjligheterna att segla har man på de större fjärdarna, i närheten av det öppna havet.

Det finns en båtled i Rahja skärgård (djupgående 0,8-1 m).

Skåda fåglar

Om våren och hösten flyger stora mängder fåglar på det grunda havsområdet. I närheten av fågeltornet i Konikarvo fiskehamn finns det ett informationsskjul.

Titta på sevärdheter och utsikter

På holmarna kan man bekanta sig med gamla fiskebyar samt jungfrudansen i Hevoskari.

Bekanta sig med en naturstig

I den skyddade, grunda viken mellan Pappilankari och fastlandet finns det en naturstig för dem som färdas med båt.

Göra skidturer i terrängen

Om vintern är det trevligt att skida på isen och på holmarna i skärgården. Skärgården är ett populärt skidområde bland lokalbor och omnejdens invånare. Om vårvintern drar man upp ett skidspår för ett skidevenemang i skärgården. Det finns inga andra underhållna skidspår på området.

Fiska

Jaga

Rahja skärgård hör till Rahja jaktområde för småvilt, tillståndsområde nr 5633 (eräluvat.fi)

Plocka bär och svamp

Man får fritt plocka bär och svamp. Området är främst ett populärt område att plocka havtorn, men de vanligare blåbären och lingonen växer allmänt på holmarna. På holmarna kan man med god tur också hitta åkerbär, som har så fin arom.

Bada

Man kan bada vid de flesta stränderna också om de är rätt steniga. Du simmar på eget ansvar.