Tjänster som erbjuds av samarbetspartner i Bottenhavets nationalpark

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.

Följande företag eller andra samarbetspartner erbjuder tjänster i Bottenhavets nationalpark. De har ett samarbetsavtal med Forststyrelsen, och de tillämpar principerna för hållbar naturturism (metsa.fi), då de verkar inom nationalparken.

Vänförening

Selkämeren kansallispuiston ystävät ry (Bottenhavets nationalparks vänner rf, selkamerenystavat.fi, på finska) är från och med år 2013 Bottenhavets nationalparks officiella vänförening. Föreningens målsättning är att värna om den unika skärgårdskulturen samt utveckla och stöda naturskötsel och -skydd inom området.


Guidade turer

Uthyrning av utrustning

Matservice

Transport service

Inkvartering och konferensutrymmen

Övriga tjänster

Till företagare

Företagarna måste ha ett samarbetsavtal med Forststyrelsen för att kunna använda nationalparkens tjänster. Användningen av servicekonstruktioner i företagsverksamhet är avgiftsbelagd.