Vad kan man göra i Pirunkirkko skyddsskog?

Titta på severdheter och utsikter

I hjärtat av Pirunkirkko skyddsskog flyter Louhenjoki fram i en bergsravin. I älvdalen finns en klippformation som kallas djävulens predikstol.

Vandra längs markerade leder

På området finns en markerad led som leder till utsiktsplatsen. Även UKK-leden och Ilveskierros-leden går genom området.

En stig går längs kanten av ravinen. Det finns en vandrare på leden och tittar på landskapet. Barrskog runt omkring.

Göra långfärder till fots

På området finns förbindelseleder till flera vandringsleder.

Göra långfärder på skidor

På området finns förbindelseleder till flera skidspår. Ansvar för underhållet av skidbanorna hör till Paljakka turistcentrum.

Göra skidturen i terrängen

Av Latvavaaras 18 km långa preparerade skidspår går två km inom skyddsskogen. Det går även bra att åka fristil längs spåret. Det är goda förbindelser till andra skidspår. Ansvar för underhållet av skidbanorna hör till Paljakka turistcentrum.

Fiska

Det är tillåtet att meta i Louhenjoki enligt allemansrätten. För spöfiske krävseller Forststyrelsens spöfisketillstånd (eraluvat.fi). Tillstånden kan köpas från Forststyrelsens webbutik (eräluvat.fi). Fiskaren bör granska fiskebegränsningarna via Tjänsten med information om fiskebegränsningar under adressen kalastusrajoitukset.fi.

Jaga

Pirunkirkko skyddsskogs ödemarksreservat hör till Puolanka jaktområde för småvilt (tillståndsområde 5608, eräluvat.fi). Området Pirunkirkko hör till Paljakka älgjaktsområde (nr 16) i Puolanka.
Lokalbefolkningen har s.k. fri jakträtt.

Plocka bär och svamp

Det är tillåtet att plocka bär och svamp på området.

Gå med snöskor

Utflyktsmålet erbjuder goda möjligheter för snöskovandring.