Aktuellt i Sibbo storskog
Nationalparkens nya gränser röjs fram under sommaren
(Uppdaterad 9.6.2023)
I Sibbo storskogs nationalpark genomför vi öppnandet av nationalparkens nya gränser som avverkningsarbete på uppdrag av Lantmäteriverket.
För vandrare är säkerhetszonen 50 meter när motorsågen är igång. Arbetstider 7. – 15.6. och 20.7.-5.8.
Den nya friluftsservicen i Sibbo Storskogs nationalpark har blivit mycket populär
(Uppdaterad 28.2.2023)
Nationalparkens besökare är mycket nöjda över de nya lederna och tältplatserna, den tillgängliga leden till Storträsk och de förstorade och nya parkeringsplatserna som Forststyrelsen har förverkligat i nationalparken. Sibbo storskogs nationalparks nöjdhetsidex har ökat från 3,95, resultatet från besökarundersökningen år 2017 till 4,34, resultatet från besökarundersökningen ifjol, 2022.
Inverkan på den lokala ekonomin har mer än fördubblats. År 2017 lämnade besökarna kvar 479 700 euro i närområdet, år 2022 var samma summa 1 025 300. Cyklisternas antal har mångdubblats, år 2017 var de 3 % och år 2022 11 %.
Forststyrelsens besökarundersökning är en nationellt standardiserad metod för att undersöka områdets besökare, deras åsikter, förväntningar och beteende. Forskningen genomförs med enkät- eller intervjumetoder ungefär vart femte år på Forstsyrelsens viktigaste besöksområden. Informationen man får används vid planeringen och förvaltandet av nationalparken.
Nyheter från Sibbo storskogs
-
25.01.2023
Besökarna i nationalparkerna är nöjdare än tidigare – den ekonomiska osäkerheten syns i det totala antalet besök
-
19.01.2023
Forststyrelsen söker tusen personer som vill bli medlemmar i Natur-, fiske- och jaktgemenskapen - kom och utveckla tjänster för dem som rör sig i naturen
-
07.10.2022
Fiskträsk nya vindskydd färdigställdes – Sibbo storskogs nationalparks nya servicestrukturer svarar på den ökade efterfrågan
Kontrollera varningarna
Då det råder varning för skogs- eller gräsbrand (ilmatieteenlaitos.fi) är det endast tillåtet att göra upp eld på inbyggda eldplatser försedda med rökkanal samt i ödemarksstugornas och i andra stugors eldstäder. Var extremt varsam vid hantering av öppen eld. Den som tänder en eld ansvarar också för säkerheten. Observera att det kan finnas lokala eldningsförbud vid dessa eldplatser.
Tips för vandraren
Friluftslivets ABC: Inkvartering i ödestugor och etikett för vandrare