Frivilligverksamhet i Syöte nationalpark

26.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.1.–20.2.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.

Vill du stöda vården och iståndsättningen av Finlands mest fantastiska natur som volontär? Som volontär får du njuta av de fantastiska vyerna i Syöte nationalpark samtidigt som du sysslar med skogsvård samt uppleva nationalparkens lugnande och avslappnande effekt.

Hurdant frivilligarbete kan man göra i Syöte?

Junior Ranger-verksamhet

Junior ranger-deltagarna är 11–18-åriga unga som deltar i olika arbeten som utförs i nationalparkerna. Samtidigt kan deltagarna delta i äventyr i en särställning på skyddsområden i sin egen närregion. Junior Ranger-verksamheten i Syöte drivs tillsammans med Rimminkangas högstadium.

Evenemang

I Syöte nationalpark och naturum ordnas evenemang med allt från snöskulptur till hötalkon och svampdagar till pysseldagar för barn. Delta i både planering och genomförande! Vi tar med både privatpersoner och grupper till våra evenemangstalkon.

Verksamhet för sakkunniga

Kan du barka träd? Känner du de utrotningshotade växterna i Syöte? Är svampfärgning din favorithobby? Vi ordnar gärna föreläsningar och guidade expertutflykter till terrängen och naturumet i Syöte. Kom och dela med dig av din kunskap som frivillig!