Karhunkierros-leden går i Salla och Kuusamo kommuners område, huvudsakligen i Oulanka nationalpark. De närmaste byarna är Hautajärvi, Käylä, Juuma och Ruka. Ruka startpunkt ligger 25 km från Kuusamo och Hautajärvi startpunkt 40 km från Salla. Den närmaste järnvägsstationen finns i Kemijärvi (130 km) men de bästa bussförbindelserna går från Uleåborg och Rovaniemi. Den närmaste flygplatsen finns i Kuusamo.

Till vandringsleden

Till Karhunkierros-leden startar man från byn Hautajärvi, Ristikallio parkeringsområde vid vägen Sallantie, från Oulanka naturum eller campingområde, byn Juuma eller byn Ruka. 

Längs Karhunkierros-leden finns flera dagrutter som är en del av Oulanka nationalpark. Startpunkter till sommarlederna och startpunkter till vinterlederna.

Med buss till Karhunkierros

Karhunkierros-bussen trafikerar under vardagar på avsnittet Kuusamo–Ruka–Käylä–Ristikallio. Anslutningarna till Oulanka naturum, Juuma och Hautajärvi varierar efter årstid. Tidtabell för Karhunkierros-bussen (ruka.fi, på finska).

Flygplatsbussen kan användas även av andra än flygresenärer. Flygplatsbussens tidtabell (pohjolanmatka.fi, på finska och engelska).

Med flyg till Karhunkierros

I anslutning till flyg som anländer till Kuusamo (finavia.fi) går flygbussförbindelser via Ruka, Käylä, Ristikallio och Hautajärvi till Salla. Flygplatsbussen kan användas även av andra än flygresenärer. Flygbussens tidtabell (pohjolanmatka.fi, på finska och engelska).

Med Karhunkierros-taxin till Karhunkierros

Taxitjänsterna i Rukaområdet erbjuder gemensamma transporter till Karhuskierros-leden till ett pris som är förmånligare än grundtaxan. Ring taxin och meddela vilken dag och vilken tid ni vill åka till Karhunkierros och hur många personer det är fråga om. Mer information om Karhunkierros-taxin (ruka.fi, på finska och engelska).

Med bil till Karhunkierros

Oulanka naturum. Liikasenvaarantie 132, Kuusamo. Öppet hela året.

Juuma parkeringsområde. Juumantie 143, Kuusamo. Vinterunderhåll vanligtvis från och med sportlovet under vårvintern.

Parkeringsområdet vid Karhunkierros naturum. Hautajärventie 414, Hautajärvi. I bruk året runt. 

Ristikallio parkeringsområde. Sallantie 174, Salla. I bruk året runt.

Savilampi parkeringsområde. Närmaste adress Teeriahontie 10, Salla.
Från vägen Urriaavantie svänger man till vägen Teeriahontie och kör 1 km. Därefter svänger man till vänster till en skogsbilväg och kör 5,5 km till ett parkeringsområde där vägen slutar. Längs väg 950 och vid varje korsning finns skyltar till Oulanka kanjon. Inget vinterunderhåll.

Rukatunturi, parkeringsområdet vid skidstadion. Hiihtostadionintie 3a, Kuusamo. 
Vi rekommenderar att du parkerar bilen på parkeringsområdet vid vägen Hiihtostadionintie. Från skidstadion kommer man längs en rulltrappa till byn Ruka där man kan börja sin vandring eller stiga på en buss som går till Hautajärvi och Ristikallio startpunkter.

Tips: Undvik rusning och kolla högsäsonger.

Mer information om startpunkterna och vandringslederna i Oulanka nationalpark.