Sevärdheter i Puurijärvi och Isosuo

17.1.2022
Kolla de regionala koronainstruktionerna före din utflykt eller besök till ett naturum.

Limingovikens naturum är stängt 1.1.-4.2.2022. Finlands naturcentrum Haltia är stängt 10.1.–1.2.2022 och Kolis naturum Ukko är stängt 1.–26.1.2022. Kuusamos kundtjänst Karhuntassu är stängt 13.1.-31.1.2022.

I andra naturum i Finland, skall man bära mask och hålla 2 meters avstånd till andra besökare. Koronapass kan även frågas, och/eller antalet besökare begränsas. Mera information finns på naturums webbplats. Längden av restriktionerna varierar regionalt. Mera regional information kan läsas på på Regionalförvaltningsverkets webbplats.

Utsiktsplatser

  • Från utsiktsplattformen nära Puurijärvi informationstavla har man fin utsikt över Puurijärvi.
    • Första delen av stigen som leder från Kärjekallios parkeringsplats till fågeltornet är tillgänglig. Det finns en utsiktsplattform i slutet av den lättframkomliga delen.
  • Kärjenkallio fågeltorn är ett av de största i Norden. Från tornet har man bra utsikt över hela träskområdet.
  • Naturtorn i norra delen av Isosuo.
  • I Puurijärvis södra del, i Mutilahti, och i Puurijärvis norra del, i Ahvenus finns det fågeltorn, som är cirka fyra meter höga.

Två personer i ett högt utsiktstorn i trä. Båda tittar in i sina stativförsedda teleskop. Från tornet ser man ett öppet myrlandskap.

 

Torvlada

Invid Isosuo myrmarks spångstig finns det en torvlada d.v.s en förrådbyggnad som har använts till att torka och bevara torv. I torvladan presenteras historien om torvupptagning. 

En gammal träbyggnad i ett somrigt landskap. Runt byggnaden växer tallmyrskog och getpors. Vädret är molningt.