Kontinpaistama, hyresstuga / Õđđâmpä´šttem

22.3.2024
Undantagsvis kan reserverings- och hyresstugor som upprätthålls av Forststyrelsens Naturtjänster reserveras för 2025 först i början av november 2024. Tilläggsinformation

En timmerstuga inom ett utmärkt laxfiskeområde på Koistinpaistamalampis strand i närheten av Näätämöjoki. Det är ca 300 m från stugan till Näätämöjoki. Lämpar sig för fritidsfiskare och friluftsmänniskor som älskar ödemarkens frid. Ta i beaktande att det finns en kvot för fisketillstånden i Näätämöjoki.

Läge

Norra Lappland, Enare kommun, Kaldoaivi ödemarksområde, samt Sevettijärvi-Näätämö- och Sevetti-Pulmanki-leden

Sommarled: Från korsningen med Sevettijärvis bar ca 8,7 km åt Näätämöhållet. Vid foten av fjället Jänispää, på vänstra sidan av vägen, finns en parkeringsplats och här börjat den markerade sommarleden. Det är ca 5,3 km att vandra härifrån till stugan och 300 m från stugan till älven. Leden går över fjället Jänispää. Sommarleden är markerad med röda märken på träd och stenar.

Vinterled, markerad med blåa märken: Man åker ca 6 km från Sevettijärvis kyrka åt Näätämöhållet. Vid vänstra sidan av vägen vid Rautuoja startar en ca 9 km låg markerad vinterled till stugan. Bilen kan man lämna på ett breddat ställe av vägen ca 300 m åt Näätämöhållet eller i Sevettijärvi by (i så fall tar man sid längs snöskoterleden till Rautuoja och vidare därifrån längs ovan beskrivna vinterled).

Kontinpaistama hyresstuga, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 36.7860' lon: 28° 37.4411' ETRS-TM35FIN: N: 7723566 E: 563132

Den närmaste grannen finns på ca 6 km avstånd.

Närmaste by Sevettijärvi 16 km. I Näätämö by finns det bensinstation och affär. Ivalo-Näätämö vegen finns busshållplats.

Karta

Kaldoaivi ödemarksområde
Utflyktskarta.fi

Pris

75 € / natt eller 525 € / vecka, (pris inkl. moms 10%). Stugan kan hyras mars–oktober.
 

Nycklar

Nycklarna finns i det kodade nyckelskåpet på dörren i stugan. Du kommer att få instruktioner och koden för det när du bokar.

Utrustning

Kamin, gasspis samt bastu i egen byggnad. Belysning med levande ljus och solpanel. På gården torr toalett, eldplats och jordkällaren. Observera att det tar sin tid att värma upp stugan.

Ta med egna wc-papper och ljus.

Dricksvattnet tas ur bäcken.
Vattnets kvalitet undersöks inte varje år, så vi rekommenderar att man kokar dricksvattnet för säkerhets skull. Läs mer om dricksvattnet på Friluftslivets ABC.

Det finns avfallskärl vid stugan, men besökare uppmanas att föra bort sitt avfall från terrängen. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Anmärkningar

Stugan ligger i ett renskötselområde, ta hänsyn till de fritt betande renarna och håll din hund kopplad, läs mer om vandring i ett renskötselområde.

Det finns en kvot för fisketillstånden i Näätämöjoki.
Det finns ingen roddbåt vid stugan.

Ta med toalett- och hushållspapper och ljuset också. Det finns en solpanel på stugan vilken funktionalitet är beroende av vädret.

Fiske

Då man fiskar i strömmande vatten bör man ha erlagt statens fiskevårdsavgift (eraluvat.fi) samt skaffat ett rekreationsfisketillstånd (eraluvat.fi). Observera att det finns en kvot för fisketillståndet till Näätämöjoki. Fisketillstånd säljs vid Forststyrelsens kundtjänstställen samt av lokala företagare.

Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till stugan.

Mobiltelefonens hörbarhet

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster. Tilläggsinformation Övre Lapplands naturum Siida, tfn 0206 39 7740.

Bokningsläge

Boka via Eräluvat

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Kontinpaistama stugas karta i Utflyktskarta.fi.

Etikett i friluftslivet

En tecknad bild av en familj som går på en sommarstig.

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer