Uiton kämppä, hyresstuga

Hyresstuga, stugan är lämplig för lägerskolor, 22 personer / 93 m2, 3 rum och kök. Det finns 12 sovplatser i stugan; 4 i vardera kamrarna och 2 i köket.

Bokning     

Stugor kan hyras i vår webbutik (verkkokauppa.eraluvat.fi). Kolis naturum Ukko, tfn 0206 39 5654Bokningsvillkor för Uiton kämppä hyrestuganKolla avhämtningsplatserna för nycklarna


Uitto stuga hyrs ut åt skolor, läroverk, naturföreningar och -klubbar samt för kurs- och undervisningsbruk med naturtema.

Uitto är en gammal flottarstuga, som renoverades i början av 1990-talet.

Läge

Östra Finland, Norra Savolax, Rautavaara, Tiilikkajärvi nationalpark

Uitto, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 38.9776' lon: 28° 18.7420'  ETRS-TM35FIN: N: 7058639 E: 564989
 

Sammakkotammi parkeringsplats adress: Valtimontie 1095, 73900 Rautavaara

Tiilikkajärvi nationalparks karta
Utflyktskarta.fi

Uiton kämppä ligger i mitten av Tiilikkajärvi nationalpark. Det är ca 3 km promenad- eller paddlingssträcka från Sammakkotammi parkeringsplats.
 

För bilister finns det skyltar vid Joensuu - Kajana -vägen (nr 18) och Rautavaara - Savikylä -vägen (nr 87). Parkeringsplatserna ligger vid Samakkotammi informationsplats och vid Pohjoisniemi. Till Pohjoisniemi parkeringsplats finns det skyltning från Sotkamo - Rautavaara -vägen (nr 870) och från Pohjoisniementies korsning. På vintern är endast Sammakkotammi parkeringsplats tillgänglig.

Närmaste bussförbindelse är till Rautavaara, varifrån det är 15 km till nationalparken.

Karta

Utflyktskarta.fi 
Grundkarta 1:20 000 nr 3343 08 och 3343 09
Terrängkarta Q513, 1:50 000

Pris

150 € / dygn, 600 € / 5 dygn (pris inkl. moms).

Kan bokas för tiden 15.5. - 30.10.

Nyckeln

Nycklarna till Uittostugan finns i nyckellådan invid dörren. Senast två dagar före reservationen börjar får du en fyrsiffrig kombination till nyckellådan. Sifferkombinationen skickas till det telefonnummer eller den e-postadress som du har angett i samband med bokningen. Nycklarna lämnas i samma låda vid avfärden från stugan. Nyckeln till flottningsbåten vid Sammakkojärvi strömmen finns i lådan på redskapsskjulets vägg nära stranden och den kan öppnas med samma sifferkombination som till stugan.

Utrustning

Högsängar (madrasser, dynor och filtar 9 st, men inte sänglinnen), egen sovsäck rekommenderas, solpanelbelysning och 12V laddningsmöjligheter med cigarettändkontakt, gasspis, -kylskåp, matbestick och köksredskap. Det finns en eldstad i stugan. På gården finns bastu, komposterande torrtoalett, brunn (vatten uppfyller inte kraven för hushållsvatten 07/2020) samt brygga. En båt finns vid stugan och vid Sammakkojärvi strömmen (ca 500 m från Sammakkotammi mot Uitto) finns en båt för transport av utrustning.  I det låsta vedlidret finns sopsorteringskärl och färdigt kluven brännved.

Anmärkningar

Det finns inga tillgängliga tjänster i stugan.

Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till stugan men till köket eller kammaren bredvid köket får man inte ta sällskapsdjur.

Mobiltelefonens hörbarhet  
 

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster, Insjöfinland. Tilläggsinformation: Kolis naturum Ukko, tfn 0206 39 5654.
  

 

 

Bokningsläge

Boka via Eräluvat

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Uiton kämppä hyresstugas karta i Utflyktskarta.fi.

Etikett i friluftslivet

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner.

Läs mer