Uitonkämppä, hyresstuga

21.11.2022
En faktura för 2023 års stugbokningar kommer att skickas till alla kunder (som har gjort en bokning) via e-post den 22 november 2022. Vänligen, kom ihåg att även kontrollera din skräppost.

Hyresstuga, stugan är lämplig för lägerskolor, 22 personer / 93 m2, 3 rum och kök. Det finns 12 sovplatser i stugan; 4 i vardera kamrarna och 2 i köket.

Bokningar     

Stugor kan hyras i vår webbutik (verkkokauppa.eraluvat.fi). Kolis naturum Ukko, tfn 0206 39 5654Bokningsvillkor för Uitonkämppä hyrestuganKolla avhämtningsplatserna för nycklarna


Uitonkämppä stuga hyrs ut åt skolor, läroverk, naturföreningar och -klubbar samt för kurs- och undervisningsbruk med naturtema.

Uitto är en gammal flottarstuga, som renoverades i början av 1990-talet.

Läge

Östra Finland, Norra Savolax, Rautavaara, Tiilikkajärvi nationalpark

Uitonkämppä, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 63° 38.9776' lon: 28° 18.7420'  ETRS-TM35FIN: N: 7058639 E: 564989
 

Sammakkotammi parkeringsplats adress: Valtimontie 1095, 73900 Rautavaara

Tiilikkajärvi nationalparks karta
Utflyktskarta.fi

Uitonkämppä ligger i mitten av Tiilikkajärvi nationalpark. Det är ca 3 km promenad- eller paddlingssträcka från Sammakkotammi parkeringsplats.

För bilister finns det skyltar vid Joensuu - Kajana -vägen (nr 18) och Rautavaara - Savikylä -vägen (nr 87). Parkeringsplatserna ligger vid Samakkotammi informationsplats och vid Pohjoisniemi. Till Pohjoisniemi parkeringsplats finns det skyltning från Sotkamo - Rautavaara -vägen (nr 870) och från Pohjoisniementies korsning. På vintern är endast Sammakkotammi parkeringsplats tillgänglig.

Närmaste bussförbindelse är till Rautavaara, varifrån det är 15 km till nationalparken.

Karta

Utflyktskarta.fi 
Grundkarta 1:20 000 nr 3343 08 och 3343 09
Terrängkarta Q513, 1:50 000

Pris

150 € / dygn, 600 € / 5 dygn (pris inkl. moms).

Kan bokas för tiden 15.5. - 30.10.

Nyckeln

Nycklarna till Uitonkämppä finns i nyckellådan invid dörren. Senast två dagar före reservationen börjar får du en fyrsiffrig kombination till nyckellådan. Sifferkombinationen skickas till det telefonnummer eller den e-postadress som du har angett i samband med bokningen. Nycklarna lämnas i samma låda vid avfärden från stugan. Nyckeln till flottningsbåten vid Sammakkojärvi strömmen finns i lådan på redskapsskjulets vägg nära stranden och den kan öppnas med samma sifferkombination som till stugan.

Utrustning

Högsängar (madrasser, dynor och filtar 9 st, men inte sänglinnen), egen sovsäck rekommenderas, solpanelbelysning och 12V laddningsmöjligheter med cigarettändkontakt, gasspis, -kylskåp, matbestick och köksredskap. Det finns en eldstad i stugan. På gården finns bastu, komposterande torrtoalett, brunn (07/2021 vatten uppfyller inte kraven för hushållsvatten, koka före användning) samt brygga. En båt finns vid stugan och vid Sammakkojärvi strömmen (ca 500 m från Sammakkotammi mot Uitto) finns en båt för transport av utrustning.  I det låsta vedlidret finns sopsorteringskärl och färdigt kluven brännved.

Anmärkningar

Det finns inga tillgängliga tjänster i stugan.

Uitonkämppäs gårdsplan korsas av leden Tiilikan kierros, så det kan också röra sig andra vandrare på gårdsplanen. Eldplatsen och komposttoaletten vid Uitonkämppä är tillgängliga för alla vandrare, men det är förbjudet för andra än dem som hyr Uitonkämppä att slå läger på gården.

Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till stugan men till köket eller kammaren bredvid köket får man inte ta sällskapsdjur.

Mobiltelefonens hörbarhet  
 

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster, Insjöfinland. Tilläggsinformation: Kolis naturum Ukko, tfn 0206 39 5654.  

I stugan finns en tegelspis, spis- och städredskap samt ved i två ställningar.

 

Bokningsläge

Boka via Eräluvat

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Uitonkämppä hyresstugas karta i Utflyktskarta.fi.

Etikett i friluftslivet

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer