Pöyrisjärvi, reserveringsstuga

Reserveringsstuga, 14 pers

Observera att på grund av koronasituationen har antalet sängar i reserveringsstuga halverats, men minskningen visas inte i bokningskalender! Om stugan är tomt, mer än halv av sängarna kan reserveras för en grupp. Sängar är reserverade enligt antalet personer i gruppen.

Bokning

Fjäll-Lapplands naturum, Peuratie 15, 99400 Enontekis, tfn 0206 39 7950. Bokningsvillkor för Pöyrisjärvi reserveringsstugan. Kolla avhämtningsplatserna för nycklarna

En reserveringsstuga är för fotgängare, skidåkare eller andra som ta sig fram med egna krafter. Du som har reserverat en sängplats kan använda stugan 1 till 2 dagar. Användning av reserveringsstugor i affärsverksamhet är endast tillåtet med tillstånd från Forststyrelsen.  

Läge, karta och allmän beskrivning

Norra Lappland, Enontekis kommun, Pöyrisjärvi ödemarksområde

Pöyrisjärvi, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 41.9981' lon: 23° 48.7736'  ETRS-TM35FIN: N: 7624255 O: 370847

Stugan befinner sig på Pöyrisjärvis södra strand vid mynningen av älven som strömmar från Naapajärvi till Pöyrisjärvi.

Pöyrisjärvi ödemarksområdes karta
Övriga kartor
Utflyktskarta.fi

Pris och nycklarna

12 €/natt/person (pris inkl. moms 10%).

Nycklarna kan avhämtas i Fjäll-Lapplands naturum.

Utrustning

Kamin och gasspis. Behövliga kokkärl. Våningssängar med madrasser, dynor och filtar. Observera att det tar sin tid att värma upp stugan. Utanför stugan finns det en torrtoalett och en vedbod. 

Anmärkningar

Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur till stugan.

Ödestuga för 12 personer i stugans andra del.

Vandraren måste vara beredda med varma kläder, mat, dryck, kartor, kompass, orienteringsförmåga och tändstickor. Dimman eller stormen kan bildas inom några timmar. Ta även ditt eget toalettpapper.

Mobiltelefonens hörbarhet

Avfallshantering

Forststyrelsen följer principer för skräppfrit friluftsliv. Det förväntas att varje besökare för bort sitt eget avfall från terrängen. Forststyrelsens ekopunkt ligger vid Fjäll-Lapplands naturum. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Lapplands Naturtjänster.
Tilläggsinformation Fjäll-Lapplands naturum, tfn 0206 39 7950.

 

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

Användningsregler för reserveringsstugor

Läs användningsregler för reserveringsstugor.

Se i bokningskalendern

Från Eräluvat-webbutiken hittar du bokningskalendern, där du kan se stugans tillgänglighet. Det går inte att boka bäddplatser direkt via webbutiken. Du måste kontakta Fjäll-Lapplands naturum eller Kilpisjärvi naturum.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Pöyrisjärvi reserveringsstugas karta i Utflyktskarta.fi.