Pallaskota, hyreskåta

Hyreskåtan som är byggd av timmer befinner sig i den vackra fjällbjörkskogen, en kort kilometer från Pallastunturi naturum. Pallaskota är avsedd för företagare och privata grupper. Hyreskåtan bjuder på lugn och ro för grupper, vare sig en fika i det fria och en rast efter vandring eller en småskalig tillställning vid foten av fjället.  Det finns plats för evenemang om 20 personer och ungefär för 5 personer för att övernatta.

I närheten av kåtan finns det en eldplats och en kåta som alla vandrare kan använda.

Läge

Västra Lappland, Muonio kommun (muonio.fi, på finska)Pallas-Yllästunturi nationalpark.

Timmerkåtan är belägen vid foten av Pallaskero och Palkaskero fjällen, i den vackra fjällbjörkskogen på en distans av ca 1 km från Pallastunturi naturum.
Från vägen till Pallastunturi skiljer sig en miljökonststig med ekorrestatyer. Stigen går vidare till Palkaskeros krön. Korsningen till Pallaskota ligger 0,5 km från vägen och kåtan är belägen vid stigen som leder till Pallasjärvi.

Pallaskota hyreskåta, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 68° 02.5436' lon: 24° 04.7720' ETRS-TM35FIN: N: 7550471 E: 378171

Kartor

Pallas-Yllästunturi nationalpark
Utflyktskarta.fi

Pris

35 € / 0 - 4 h
50 € / 4 h - dygn (pris inkl. moms 10%)

Nycklar

Nycklar kan hämtas från Pallastunturi naturum, tfn 0206 39 7930.

Utrustning

En öppen spis. En vedbod, en torrtoalett och en toalett som är tillgänglig för rörelsehindrade ligger i närheten. Även kåtan är tillgänglig för rörelsehindrade.

Observera att det tar sin tid att värma upp kåtan.

Det finns tre kaffepannor i kåtan men hyresgästen måste ta med kaffekoppar och övriga köksredskap. Det finns inga madrasser, dynor eller filtar i kåtan.

Vägbeskrivning och allmänna kommunikationer

Pallaskota ligger på ett avstånd av ca 1 km från Pallastunturi naturum.

Det finns en trafikförbindelse som körs med postbilen från Muonio på vardagsmorgnarna. Bussförbindelsen Rovaniemi - Kittilä - Jerisjärvi - Muonio körs dagligen, och det är möjligt att boka förflyttning från Jerisjärvi till Pallastunturi. Mer information om busstidtabeller (matkahuolto.fi). Under högsäsongen finns det en buss- eller taxiförbindelse från Kittilä flygplats via Jerisjärvi och Olos till Muonio. Då kan man boka förflyttning från Jerisjärvi till Pallastunturi.

Anmärkningar

Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur till stugan.

Det finns ingen ackumulerande spis i kåtan.

Besökaren måste vara beredd med varma kläder, mat, dryck, kartor, kompass, orienteringsförmåga och tändstickor. Dimma eller en storm kan bildas inom några timmar. Ta även ditt eget toalettpapper.

Mobiltelefonens hörbarhet

Avfallshantering

Forststyrelsen följer principer för skräppfritt friluftsliv. Det förväntas att varje besökare för bort sitt eget avfall från terrängen. Det finns ekopunkter vid Yllästunturi, Pallastunturi och Fjäll-Lapplands naturum. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Lapplands Naturtjänster. Tilläggsinformation: Pallastunturi naturum, tfn 0206 397930

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

Bokningsläge
  • Ledig
  • Upptagen
Du kan kolla stugans bokningsläge här. För att boka stugan kontakta Pallastunturi naturum.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Pallaskota hyreskåtas karta i Utflyktskarta.fi.