Guohkkemašjávri / Kuohkimajärvi, reserveringsstuga

22.3.2024
Undantagsvis kan reserverings- och hyresstugor som upprätthålls av Forststyrelsens Naturtjänster reserveras för 2025 först i början av november 2024. Tilläggsinformation

Stugan ligger i Malla naturreservat. Stugan lämpar sig för vandrare som rör sig på egen hand. På sommaren kan vandringen till stugan förkortas med en båtresa till Koltalahti på den svenska sidan, som ligger 3,5 km från stugan. Under den halvtimme långa båtresan över Kilpisjärvi kan du beundra Malla naturreservat och dess landskap med vattenfallet Kitsiputous. Fartyget Malla trafikerar från midsommar till slutet av september. På vintern kan åka skidor till stugan.

Reserveringstuga, 10 pers

Bokningar

Bokningar: Kilpisjärvi naturum, tfn 0206 39 7990 eller Fjäll-Lapplands naturum tfn 0206 39 7950. Bokningsvillkor för Kuohkimajärvi reserveringsstugan. Kolla avhämtningsplatserna för nycklarna. Samtalspriserna är 0,00, snt/min + lokalnätsavgiften (lna) och mobiltelefonavgiften (mta).

En reserveringsstuga är för fotgängare, skidåkare eller andra som ta sig fram med egna krafter. Du som har reserverat en sängplats kan använda stugan 1 till 2 dagar. Användning av reserveringsstugor i affärsverksamhet är endast tillåtet med tillstånd från Forststyrelsen. 

Läge och allmän beskrivning

Lapplands län, Enontekis kommun (enontekiolapland.com, på finska och engelska), Malla naturreservat

Kuohkimajärvi varaustupa, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 69° 03.6466' lon: 20° 33.4462'  ETRS-TM35FIN: N: 7674628 O: 243449

Stugan ligger vid Nordkalottleden, i närheten av Treriksröset, norr om Kuohkimajärvi. Från stugan är det ca 100 m till norska gränsen. I närheten av reserveringsstugan finns Kuohkimajärvi ödestuga.

Ankomstanvisningar till Malla parkeringsplats.

Kartor

Nordkalottledens karta
Övriga kartor
Utflyktskarta.fi 

Pris och nycklarna

16,50 €/natt/person (pris inkl. moms 10%).

Nycklarna finns i det kodade nyckelskåpet på dörren i stugan. Du kommer att få instruktioner och koden för det när du bokar.

Utrustning

Kamin och gasspis. Våningssängar med madrasser, kuddar och filtar. I reserveringsstugan sover vandrarna i våningssängar bredvid varandra, så vandraren måste också komma överens med främmande människor. 

På gården finns en ödestuga, en torrtoalett och ett vedlider.

Terrängen är ställvis stenig, men i närheten av stugan finns det några tältplatser.  

Observera att det tar sin tid att värma upp stugan.

Anmärkningar

Bekanta dig på förhand med ordningsreglerna för Malla naturreservat, allemansrätten gäller inte i området. 

Särskilt de som vandrar med hundar ska beakta att Koltalahti ligger på den svenska sidan. Kontrollera bestämmelserna om import och export av hundar på Livsmedelsverkets webbplats (ruokavirasto.fi/sv).

Det rekommenderas att du kokar ytvatten innan du dricker det. Det är cirka 50 meter till sjön.

Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur till stugan.

Skidvandringssäsongen infaller i mars-april. På sommaren är den bästa tiden för att vandra leden från början av juli till början av september.

När man planerar sin utflykt bör man beakta vädersituationen. Väderleksförhållandena i ödemarken kan vara mycket utmanande.  Vandraren måste kunna klara sig på egen hand. Dimman eller stormen kan bildas inom några timmar.

Vandraren måste vara beredda med varma kläder, mat, dryck, kartor, kompass, orienteringsförmåga och tändstickor. Ta även ditt eget toalettpapper.
 
Veden är avsedd för uppvärmning av stugorna. Det är förbjudet att göra upp eld utomhus om det inte finns någon officiell eldplats vid stugan. 

Mobiltelefonens hörbarhet

Avfallshantering

Forststyrelsen följer principer för skräppfrit friluftsliv. Det förväntas att varje besökare för bort sitt eget avfall från terrängen. Det finns ekopunkt vid Kilpisjärvi naturum. Läs mer om skräpfritt friluftsliv.

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster.
Tilläggsinformation Kilpisjärvi naturum, tfn. 0206 39 7990 och Fjäll-Lapplands naturum, tfn. 0206 39 7950. Samtalspriserna är 0,00, snt/min + lokalnätsavgiften (lna) och mobiltelefonavgiften (mta).
 

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Kuohkimajärvi stugas karta i Utflyktskarta.fi.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

Användningsregler för reserveringsstugor

Läs användningsregler för reserveringsstugor.

Se i bokningskalendern

Från Eräluvat-webbutiken hittar du bokningskalendern, där du kan se stugans tillgänglighet. 
 

Bokningsläge

Etikett i friluftslivet

En tecknad bild av en familj som går på en sommarstig.

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer