Hyypiö, hyresstuga

Hyresstuga, 4 pers./ 40 m², kök och storstuga, bastu i separat byggnad.

Bokningar

Eräluvat-webbutik (verkkokauppa.eraluvat.fi).  Bokningsvillkor för Hyypiö hyrestugan

Hyypiö stuga är belägen på stranden av sjön Kyynärjärvi i Liesjärvi nationalpark. Gården är i naturligt tillstånd och omgiven av ljus skog i insjölandskapet. Mycket populär året runt.

Läge

Södra Finland, Egentliga Tavastland, Tammela, Liesjärvi nationalpark.

Vägbeskrivning till Hyypiö hyresstuga.   

Karta

Utflyktskarta.fi
Friluftskarta över Tavastlands insjöplatå 1:50 000 
Terrängkarta L421, 1:50 000 

Pris

110 € / dygn, kl. 14 - 12, (inkl. moms 10 %).

Utrustning

Stugan är försedd med vedeldning. I köket finns ved- och gasspis, i storstugan kamin, stearinljus som belysning, matbestick, kokkärl. Observera att det tar sin tid att värma upp stugan.

I storstugan finns två våningssängar, bord och bänkar. I närheten finns en bastu (50 m till stranden). Dessutom finns en rökbastu (som får användas endast enligt bokning, rökbastun värms mellan 1 maj och 31 oktober), torrtoalett, brunn, vedbod, eldplats och avfallskärl (blandavfall, kompost, metal och glas) och båt. Rökbastun kan endast bokas om själva stugan är ledig.

Nyckeln

Nycklarna till hyresstugan finns i nyckelskåpet på torrtoalettens vägg, på gårdsområdet vid Hyypiö reserveringsstuga. Skåpet öppnas med en kod som fås i samband med fakturan. 

Vägbeskrivning

Hyypiö stuga är belägen på stranden av sjön Kyynärjärvi i Liesjärvi nationalpark. 

Med bil

Man tar av från riksväg 2 (Helsingfors – Björneborg) svänger man från riksväg 2 till vägen Kanteluksentie (på vägskylten i korsningen står Liesjärvi 8, väg nr 13606). Då man kommer från Forssa hållet är sträckan Forssa- Kanteluksentie 21 km. Man kör 1,5 km längs Kanteluksentie och kommer till Pirttilahti parkeringsplats som finns på högra sidan om vägen på sjöstranden. Där finns en torrtoalett, informationstavla och en vägskylt Kanteluksentie 211. Härifrån är det 250 m att promenera till Hyypiö hyresstuga.

Under barmarkstid får du köra ända fram för den tid som behövs för att lasta av sina saker. För övrigt bör du parkera på Pirttilahti parkeringsplats som är på 250 meters avstånd från stugan.

Allmänna kommunikationer

På riksväg 2 trafikerar flera snabbturer (expressbus.fi) dagligen. Närmaste hållplats finns längs riksväg 2 vid korsningen till Kyynäräntie. Från hållplatsen är det 3 km till Hyypiöstugan.

Anmärkningar

Brunnen invid bastun i Harju kan också användas av besökare. Harjubrunnen har gott hushållsvatten (uppdaterat sommaren 2023).

Man kan bada i sjön Kyynäräjärvi. Det finns dock ingen allmän badstrand.

Ta med egna lakan och handdukar.

Rökbastun (350 e) får användas enbart enligt bokning (mellan 1 maj och 31 oktober). Den finns på 200 meters avstånd från stugan. Utanför bastun finns en liten terrass av brädor. Bastuns gård består av naturterräng med blandskog. Stugans serviceperson sköter uppvärmningen av bastun. Förfrågningar om och bokningar av rökbastun: sisasuomi(at)metsa.fi, tfn 0206 39 5270.

Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur i stugan.

Det finns inga tillgängliga tjänster i stugan. 

Kom ihåg att packa också ficklampan. Vi rekommenderar en pannlampa, så hålls dina händer fria för arbete på stugan. Stearinljus får inte lämnas obevakat.

Mobiltelefonens hörbarhet

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Naturtjänster tfn 0206 39 5270.

Bokningsläge

Boka via Eräluvat

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

Nödnummer 112

Om du råkar ut för en nödsituation under resan, t.ex. om du går vilse, skadas eller upptäcker en terrängbrand, ring 112. Läs mer om nödsituationer.

112 Suomi -appens logo.

Ladda ner appen 112 Finland (112.fi) till din telefon. När du ringer ett nödsamtal via 112 Finland-applikationen får larmcentralen automatiskt information om var du befinner dig.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Hyypiö hyresstugas karta i Utflyktskarta.fi.

Etikett i friluftslivet

En tecknad bild av en familj som går på en sommarstig.

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer