Hyypiö, hyresstuga

Hyypiö stuga är belägen på stranden av sjön Kyynärjärvi i Liesjärvi nationalpark.

Läge

Södra Finland, Egentliga Tavastland, Tammela, Liesjärvi nationalpark

Hyypiö, koordinater: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 60° 40.8637' lon: 23° 50.4846'  ETRS-TM35FIN: N: 6731410 E: 327500
 

Hyypiö stuga är belägen på stranden av sjön Kyynärjärvi i Liesjärvi nationalpark. 
 
Med bil: Man tar av från riksväg 2 (Helsingfors – Björneborg) svänger man från riksväg 2 till vägen Kanteluksentie (på vägskylten i korsningen står Liesjärvi 8, väg nr 13606). Då man kommer från Forssa hållet är sträckan Forssa- Kanteluksentie 21 km. Man kör 1,5 km längs Kanteluksentie och kommer till Pirttilahti parkeringsplats som finns på högra sidan om vägen på sjöstranden. Där finns en torrtoalett, informationstavla och en vägskylt Kanteluksentie 211. Härifrån är det 250 m att promenera till Hyypiö hyresstuga.

Under barmarkstid får du köra ända fram för den tid som behövs för att lasta av sina saker. För övrigt bör du parkera på Pirttilahti parkeringsplats som är på 250 meters avstånd från stugan.

Allmänna kommunikationer: På riksväg 2 trafikerar flera snabbturer (expressbus.fi) dagligen. Närmaste hållplats finns längs riksväg 2 vid korsningen till Kyynäräntie. Från hållplatsen är det 3 km till Hyypiöstugan.

Karta

Friluftskarta över Tavastlands insjöplatå 1:50 000 
Terrängkarta L421, 1:50 000 
Utflyktskarta.fi

Pris

2019: 90 € / dygn, kl. 14 - 12, midsommar tors.-sön. 360 € (inkl. moms 10 %).

Nyckeln

Nycklarna till hyresstugan finns i nyckelskåpet på torrtoalettens vägg, på gårdsområdet vid Hyypiö reserveringsstuga. Skåpet öppnas med en kod som fås i samband med fakturan.                         

Utrustning

Stugan är försedd med vedeldning. I köket finns ved- och gasspis, i storstugan kamin, stearinljus som belysning, matbestick, kokkärl. Observera att det tar sin tid att värma upp stugan.

I storstugan finns två våningssängar, bord och bänkar. I närheten finns en bastu (50 m till stranden). Dessutom finns en rökbastu (som får användas endast enligt bokning), torrtoalett, brunn, vedbod, eldplats och avfallskärl (blandavfall, kompost, metal och glas), brygga och båt.
 

Anmärkningar

Brunnen invid bastun i Harju kan också användas av besökare. Harjubrunnens vatten uppfyller inte kvalitetskraven för dricksvatten så besökaren måste ta eget dricksvatten med sig (uppdaterat 2.7.2019).

Man kan inte dricka vatten av Hyypiö stugas brunn.

Man kan bada i sjön Kyynäräjärvi. Det finns dock ingen allmän badstrand.

Ta med egna lakan och handdukar.

Rökbastun (300 e) får användas enbart enligt bokning. Stugans serviceperson sköter uppvärmningen av bastun. Förfrågningar om och bokningar av rökbastun: sisasuomi(at)metsa.fi, tfn 0206 39 5270.

Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur i stugan.

Lämpar sig inte för rörelsehindrade.

Mobiltelefonens hörbarhet

Ansvarig för underhåll

Forststyrelsen, Insjöfinland Naturtjänster tfn 0206 39 5270.

Bokningsläge
  • Ledig
  • Upptagen
Boka

Användningsregler för hyresstugor

Läs användningsregler för hyresstugor.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Hyypiö hyresstugas karta i Utflyktskarta.fi.