Hammaskuru, reserveringsstuga

22.3.2024
Undantagsvis kan reserverings- och hyresstugor som upprätthålls av Forststyrelsens Naturtjänster reserveras för 2025 först i början av november 2024. Tilläggsinformation

Reserveringsstuga, 8 pers. Ödestuga i andra ändan av byggnaden.

Bokning

Urho Kekkonens nationalpark kundtjänst eller e-mail ukpuisto(at)metsa.fi. Bokningsvillkor för Hammaskuru reserveringsstugan

Ett lämpligt övernattningsställe för vandrare med god orienteringsförmåga och för grupper. Stugan ligger i den ödemarksbetonade delen av Urho Kekkonens nationalpark där markerade leder saknas. De närmaste affärerna och restaurangerna ligger i Saariselkä och i Ivalo. Stugan är byggd år 1966.

Läge

Pris

16,50 € / natt / person (pris inkl. moms 10%). 
 • För tiden mars-september tas det endast emot högst två natter i rad reserverningar. Sedan oktober-februari veckoreserveringar också.

Nycklar

Nycklarna finns i det kodade nyckelskåpet på dörren i stugan. Du kommer att få instruktioner och koden för det när du bokar.

Utrustning

Stugan lämpar sig för vandrare som föredrar en säng i en stuga framför att tälta, och som kommer överens med främmande människor. Den ena sidan av reserveringsstugan fungerar som ödestuga, där man inte kan boka en bäddplats.

 • Sovbritsar i två våningar, madrasser, kuddar, ett bord och bänkar. Observera att det inte finns täcken i stugan. 
 • Braskamin, gasspis, kastrull och stekpanna. I stugan finns inga skedar, gafflar eller andra bestick. 
 • Eldplats, vedbod och utetoalett.
 • I stugan finns en brandvarnare, men vi rekommenderar att ni tar med en egen brandvarnare. 
 • Dricksvatten fås från älven Hammasjoesta. Avståndet från stugan till ån är cirka 80 m. 
 • Ta med egna ljus, wc-papper och pannlampa!

Observera att det tar sin tid att värma upp stugan. Alla användare städa upp efter sig. I närheten av eldplatser är det tillåtet att slå läger. 

Anmärkningar

 • Det finns inga tillgängliga tjänster i stugan. 
 • Längs leden måste man gå över ålvar. Det finns broar som går över Suomujoki vid Aitaoja, Kotaköngäs och Porttikoski och över Luttojoki vid Raja-Jooseppi. 
 • Det är förbjudet att ta med sällskapsdjur till stugan.

Besökarna uppmanas att föra bort sitt avfall från terrängen. Läs mer om skräpfritt friluftsliv. Av säkerhetsskäl ska vandrarens basutrustning alltid omfatta ett eget friluftskök och inkvartering för nödsituationer. 

Mobiltelefonens hörbarhet.

Ansvarig för underhåll

 • Forststyrelsen, Naturtjänster. Stugorna i Urho Kekkonens nationalpark har inget regelbundet underhåll. Vi hoppas att vandrarna ger oss respons på de missförhållanden som de observerat i stugan eller dess näromgivning.
 • Tilläggsinformation Urho Kekkonens nationalpark kundtjänst, tfn 0206 39 7200.

Bokningsvillkor

Läs stugornas bokningsvillkor.


Se i bokningskalendern

Från Eräluvat-webbutiken (eraluvat.fi) hittar du bokningskalendern, där du kan se stugans tillgänglighet. Det går inte att boka bäddplatser direkt via webbutiken. Bokningar: Urho Kekkonens nationalpark kundtjänst, tfn 0206 39 7200 eller e-mail ukpuisto(at)metsa.fi.

Användningsregler för reserveringsstugor

Läs användningsregler för reserveringsstugor.

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Hammaskuru reserveringstuga karta i Utflyktskarta.fi.

Etikett i friluftslivet

En tecknad bild av en familj som går på en sommarstig.

1. Respektera naturen.

2. Håll dig till markerade leder.

3. Slå läger endast på anvisade platser.

4. Gör upp eld endast där det är tillåtet.

5. Skräpa inte ner. 

Läs mer