I historiens fotspår

Vandra till forntida jaktplatser eller delta i en upplevelsefylld dag på ett medeltida slott. Vandra till en helig plats för att bli stilla, eller bli piga på en kulturgård. Det finns gott om historiska upplevelser att välja mellan. Vandraren kan bekanta sig med spår av vårt lands forntida invånare längs med vandringslederna eller på platser som också enkelt kan nås med bil.

Fem personer sitter på ett höfält och dricker kaffe. I bakgrunden finns det hö på balkarna.

Genom att övernatta i en gammal guldvaskarstuga som fungerar som ödestuga, eller genom att delta som frivillig i talkoarbete på en historisk plats, kan man uppleva svunna tider.  Du kan också beundra samma nationallandskap som guldålderns konstnärer i Koli, eller vyer som vandrare från gångna decennier beundrat längs med Finlands äldsta vandringsled i Pallas-Yllästunturi nationalpark.

De historiska platser som förvaltas av Forststyrelsens naturtjänster berättar om hur Finland blev Finland. De historiska platserna är förknippade med berättelser om såväl enskilda människors ansträngningar som milstolpar i den finska statens utveckling.

Du kan leta efter utflyktsmål genom att kombinera historia med en regional sökning och se vad det finns för evenemang på de historiska platserna.