Kartor och kommunikationer i Kolovesi

Kommunikationer

Kolovesi nationalpark ligger söder om riksväg 23.     

Med bil

 • Från Enonkoski är det 15 km till Käkövesis informations- och sjösättningsplats. För bilister finns det en skylt i Enonkoski centrum, därifrån fortsätter man längs väg nr 471 via Hanhivirta färja till korsningen av vägen som leder till Käkövesi informationsplats, där det finns en skylt till Kolovesi nationalpark Käkövesi. I samband med Käkövesi informationsplats finns det en parkeringsplats. Parkeringsplatsen plogas inte vintertid.
 • För dem som är på väg till Nahkiaissalo naturstig finns det en skylt till Kolovesi nationalpark Nahkiaissalo i korsningen mellan vägen som går till Selkälahti och väg nr 471. Närmare information finns vid ledernas startpunkter. Invid Selkälahti väg finns det en parkeringsplats avsedd för friluftsfolk. Selkälahtivägen och parkeringsplatsen plogas inte vintertid.
 • Från Enonkoski är det 22 km till Kirkkoranta informations- och sjösättningsplats. Fortsätt norrut från korsningen vid Nahkiaissalo  ca. 6 km längs väg nr 471, vid Kirkkoranta avtagsväg finns det vägvisare till Kolovesi nationalpark Kirkkoranta. Det finns parkeringsområde i Kirkkoranta. Vägen till Kirkkoranta och parkeringsplatsen plogas inte vintertid.

Parkeringsplatserna är noggrannare angivna nere på sidan under rubriken Lämpliga startpunkter.

Obs.! Google Maps har en orätt adress. Den rätta adressen till huvudingången är Kirkkorannantie 200, 58180 Enonkoski.

Båttransporter

Med allmänna kommunikationer

Till Enonkoski är det 33 km från Nyslott och 55 km från Heinävesi. Från Enonkoski är det 15 km till Käkövesi informations- och sjösättningsplats och till Kirkkoranta informations- och sjösättningsplats är det 22 km. Det är 55 km till Savonranta från Nyslott. Från Savonranta är det 25 km till Käkövesi informations- och sjösättningsplats och till Kirkkoranta informations- och sjösättningsplats är det 21 km.

Lämpliga startpunkter

 • Naturstigarnas startpunkter.
 • Vid Käkövesi (Vääräntauksentie, Enonkoski) och Kirkkoranta (Kirkkorannantie 200, Enonkoski) finns det en sjösättningsplats. Det finns inte exakt adress till parkeringsplatserna.

Kartor

Övriga kartor

 • Terrängkartor N514 och N532, 1:50 000, som kan köpas från Lantmäteribyråer och Karttakeskus samt från välförsedda bokhandlar.
 • Sjökort: M Saimens vattensystem, Nyslott - Kuopio, 1:40 000, som kan köpas från Karttakeskus.
 • Allmänt sjökort 921, Saimens vattensystem, 1:200 000, v. 2001, som kan köpas från Karttakeskus.
 • Terrängkartorna nummer 4212 05, 4212 06 och 4212 08,1:20 000, som kan köpas från Lantmäteribyråer och Karttakeskus samt från välförsedda bokhandlar.
 • GT utflyktskarta Östra Finland, 2014, 1:250 000. Kartan kan köpas bl.a. från Karttakeskus och i välförsedda bokhandlar.

Försäljningsställen för kartor

Broschyr över Kolovesi


Pdf-fil 4,4 Mb (julkaisut.metsa.fi)

Parkeringsplatser

Selkälahti (naturstig)
 • Selkälahdentie, Savonlinna 
Käkövesi
 • Vääräntauksentie, Enonkoski
Kirkkoranta
 • Kirkkorannantie, Enonkoski
Det finns inte exakt adress till parkeringsplatserna. För att underlätta användningen av navigator används de finska ortsnamnen vid vägbeskrivningen. 

En hand håller i en mobiltelefon som visar Utflyktskarta.fi. Öppna Kolovesis karta i Utflyktskarta.fi.