Finlands naturcentrum Haltia

Välkommen till Finlands naturcentrum Haltia

Finlands naturcentrum Haltia samlar den finska naturens pärlor under samma tak. Haltia är porten till vårt lands alla nationalparker och lyfter fram den finska naturen för att upplevas med alla sinnen. Alldeles intill Haltia ligger metropolens nationalskatt, Noux nationalpark vars sjöar, skogar, dalar, kärr och berg bildar den perfekta miljön för en utflykt. Haltia tillhandahåller också evenemangs- och restaurangtjänster av hög standard. Naturskolan erbjuder särskilt högstadieelever inspirerande utflykter till naturen i Noux.

Öppettider år 2018

1.1. - 30.4.2018 tis - sön kl. 10 - 17 (Stängt på måndagen)

1.5.-30.9.2018 mån - sön kl. 10 - 18

1.10.-31.12.2018 tis - sön kl. 10 - 17 (Stängt på måndagen)

Andra tider enligt överenskommelse.

Rätten till ändringar förbehålls.

Inträdesavgifter (www.haltia.com)

Kontaktuppgifter

Adress: Finlands naturcentrum Haltia, Nouxvägen 84, 02820 Esbo

Telefon: +35840 163 6200

E-post: haltia(at)metsa.fi

Internetadress: www.haltia.com

Läge: Nouxvägen 84, 02820 Esbo (www.esbo.fi). Läs mer.

Besök oss: Gröna ringen -utställningen, biblioteket, affären och restaurangen har gratis inträde. Inträdesbiljetter till huvudutställningen och de tillfälliga specialutställningarna samt förhandsbokad guidning för grupper (www.haltia.com).

Värt att se och göra: Utställningar, naturstigar, gruppguidningar, evenemang, filmföreställningar. Läs mer (www.haltia.com).

Passar för: Passar utmärkt för hela familjen. Hela Haltia, inkl. en toalett, är tillgänglig för rörelsehindrade. I närheten finns en naturstig, anpassad för rörelsehindrade, på 2 km.
Det är förbjudet att ta sällskapsdjur med i utställningsutrymmen. Men till restaurangens terrass är det tillåtet att ta sällskapsdjur med och att då gå igenom restaurangen för att komma dit.

Service: Restaurang, café, naturaffär, friluftsinformation, naturskola, evenemangs- och restaurangtjänster, uthyrning av utrymmen, bastu och utrustning, programservice. Även våra samarbetspartners tillhandahåller olika tjänster. Läs mer (www.haltia.com).

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/haltia

Forststyrelsens naturtjänster ansvarar för verksamheten i Haltia. I naturcentrumets verksamhetskostnader deltar förutom Forststyrelsen även grannkommunerna i proportion till antalet besökare. I fortsättningen kommer verksamheten även att finansieras genom hyresinkomster och produktförsäljning.