Oulanka naturum - 30 år

Välkommen till Oulanka naturum

Oulanka naturum leder vandraren till de mest hisnande älvlandskapen, de oförglömliga upplevelserna och mest fantastiska fotograferingsobjekten. Här får du information om de skummande vattenfallen i Oulanka nationalpark, den legendariska Karhunkierros-leden och områdets mångsidiga tjänster. Börja ditt naturäventyr från Oulanka naturum.

Öppettider år 2018


1.11. – 11.2.2019 ti – lö klo 10 – 16
23.12. - 25.12.2018 sluten


Rätten till ändringar förbehålls.

Fritt inträde.

Kontaktuppgifter

Adress: Oulanka naturum, Liikasenvaarantie 132, 93900 Kuusamo

Telefon: 0206 39 6850

E-post: oulanka(at)metsa.fi

Oulanka naturum är Oulankas och Karhunkierros servicepunkt!

Läge: Norra Österbotten, Kuusamo (www.kuusamo.fi, på finska), Oulanka nationalpark, KarhunkierrosLäs mer. 

Besök oss: Öppet dagligen under säsongstid.
Stängt på söndagar och måndagar i november, december och januari samt under julhelgen. Det är avgiftsfritt att bekanta sig med naturumet. Gruppguidningar på utställningen och i terrängen kostar 50 €/grupp/timme och de bör reserveras på förhand. Läs mer. 

Värt att se och göra: Utställningen Där floden flyter fram, AV-presentationer, evenemang, gruppguidningar, varierande utställningar, naturstig (2 km) till vattenfallet Kiutaköngäs, längs stigen finns ett minnesmärke över Reino Rinne, leder för dagsutflykter. Läs mer. 

Service: Utflyktsrådgivning, terrängguidning, naturfostran, Oulanka-shop, fisketillstånd, auditorium, pysselhörna, bibliotek, uthyrning av barnbärstol, låsbar förvaring. Läs mer. 

Passar för: Ett utmärkt mål för hela familjen. Delvis handikappanpassat mål. Det är tillåtet att ta med sällskapsdjur till naturumet.

Fortstyrelsen ansvarar för naturumets verksamhet.

Denna sidas webbadress är www.utinaturen.fi/oulankanaturum