Liinmaan muinaislinna

Liinmaan linna. Kuva: Laura Lehtonen
Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusVäkkäränlahden pohjukassa, kahden vallin ja veden suojaamana sijaitsi keskiajalla puinen linna, josta pystyttiin valvomaan Pohjanlahden kaupankäyntiä ja liikennettä. Linna on ollut käytössä 1300-luvulla, luultavasti jo 1200-luvun lopulla. Liinmaan linnan kohtalon lienee sinetöinyt kuningatar Margareta, jonka käskystä hävitettiin tarpeettomiksi jääneet linnat 1300-luvun lopulla.

Saarelle rakennettu linna

Sijainti: Etelä-Suomi, Satakunta, Eurajoki (www.eurajoki.fi)

Osoite: Linnamaantie 731, Eurajoki. Google Maps (www.googlemaps.fi). Tästä risteyksestä opasteet johdattavat vielä jäljellä olevan 1,4 km matkan kohteelle. Valtakunnallinen matkailutie Pohjanlahden rantatie (www.rantatie.com) kulkee Eurajoella Linnamaantietä myöten.

Vieraile: Liinmaan muinaislinnaan voi tutustua ympäri vuoden ja kohteeseen tutustuminen on maksutonta. Kohteella ei ole henkilökuntaa eikä talvikunnossapitoa.

Ohjeet ja säännöt: Liinmaan muinaislinna on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Liinmaan linna sijaitsee metsän suojaamana Väkkäränlahden pohjukassa. Linnan kohdalla metsää on raivattu harvemmaksi. Linnan vallirakenteet ovat tämän päivän kulkijalle näkyvin elementti muinaisesta linnasta. Linnanpihan alueella erottuu myös muutamia kellarikuoppia. Linnaan on kuulunut joitakin rakennuksia, mutta niistä on erittäin vähän näkyviä jälkiä näkyvillä.

Palvelut: Opastustaulu

Soveltuvuus: Helppo käyntikohde koko perheelle.  

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/liinmaa.

Asiakaspalvelu

Puh. 0206 39 4620
rannikko(at)metsa.fi

  • Kohteelle järjestettävistä tapahtumista tulee tehdä tapahtumailmoitus Metsähallitukselle: Ohje ja lomake (www.metsa.fi)
  • Tutkimus ja muu jokamiehenoikeuksien ulkopuolinen toiminta vaatii maanomistajalta luvat (ohje ja lomake, www.metsa.fi)
Retkikartta.fi: Liinmaan muinaislinna

Samantyyppisiä kohteita

Koroistenniemi

Rapolan linnavuori