Örön linnakesaari

Kuva: Jouko Högmander
Sata vuotta suljettuna sotilasalueena ollut Örön linnakesaari tutustuttaa rannikkopuolustuksemme historiaan Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään. Saaren päänähtävyydet ovat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Linnakehistoriansa ansiosta ulkosaariston Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien keskittymistä.

Örön linnakesaaren sijainti SuomessaSijainti: Länsi-Suomi, Varsinais-Suomi, Kemiönsaaren kunta (VisitKemiönsaari.fi), Saaristomeren kansallispuisto

Vieraile: Vuodesta 1915 vuoden 2014 loppuun asti Örön saari oli maihinnousukiellossa. Saari avattiin veneilijöille ja matkailijoille kesäkuussa 2015. Saarelle on vapaa pääsy, mutta veneiltä peritään laiturimaksu. Rantautuminen ainoastaan vierassataman kautta. Melojille on oma maihinnousupaikka.

Tekemistä ja näkemistä: Merkitty retkeilyreitistö (6-11 km) sekä Örön historiaa ja luontoa esittelevä näyttely. Sijainti ulkosaaristossa avomeren äärellä tekee olosuhteista ja maisemista aidosti mereiset. Myös hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun. Lue lisää

Palvelut: Örössä on telttailualue. Lue lisää saaren palveluista. Yhteistyötahot järjestävät kuljetuksia Örön linnakesaarelle ja tarjoavat opastus-, vierassatama-, kahvila-, ravintola-,  ja majoituspalveluita. 

Soveltuvuus: Örö sopii hyvin koko perheen retkikohteeksi. Huomioithan kuitenkin, että saarella on vanhoja puolustusrakenteita, jotka on suojattu vaijeriaidoin. Kohde ei sovellu liikuntaesteisille.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/oro.

Asiakaspalvelu

Metsähallitus Puh. 0206 39 4620 ma-pe 9:00-15:00
rannikko(at)metsa.fi

Katso ohje: julkisilla kulkuneuvoilla Öröön

Katso ohje: veneella Öröön

Ajankohtaista Örössä

Yhteistyötahojen palvelut Örössä

Örö Retkikartta.fi:ssä