Päivääniemen kalmisto

Päivääniemi. Kuva: Tanja Tenhunen.
Metsähallituksen hoitamien historiakohteiden tunnusAstele muinaisella hautausmaalla Pyhäjärven rannalla. Päivääniemessä sijaitsee Suomen suurimpiin ja kuuluisimpiin kuuluva rautakautinen röykkiökalmisto, josta on löydetty myös kiinnostavia hautaesineitä. Seudun asukkaat hautasivat vainajansa tänne etenkin merovingiaikaan, 600–700-luvuilla ajanlaskumme alun jälkeen.

Suuri rautakautinen kalmisto Pyhäjärven rannalla

Päivääniemen sijainti SuomessaSijainti: Pirkanmaa, Lempäälä (www.lempaala.fi)

Osoite: Vesilahdentie 260, 37500 Vesilahti. Google Maps (www.googlemaps.fi). Pysäköintialueelle on liikenneopasteet Vesilahdentieltä (seututie 301).

Vieraile: Päivääniemen röykkiökalmistoon voi tutustua ympäri vuoden, ja kohteeseen tutustuminen on maksutonta. Kohteella ei ole henkilökuntaa eikä talvikunnossapitoa.

Ohjeet ja säännöt: Päivääniemen kalmisto on kiinteä muinaisjäännös, jonka kaivaminen, peittäminen ja vahingoittaminen on kielletty muinaismuistolailla (www.finlex.fi). Lisäksi tulenteko on kielletty.

Tekemistä ja näkemistä: Laaja rautakautinen kalmisto – noin 130 hautaröykkiötä. Kauniit luonnonmaisemat.

Palvelut: Opastustauluja ja polku.

Soveltuvuus: Tenhoava kohde historian ystäville ja koko perheelle. Kohde ei sovellu liikuntaesteisille: maasto on epätasaista ja kohteessa on portaikko lammashaan aidan ylittämistä varten.

Tämän sivun osoite on www.luontoon.fi/paivaaniemi.

Asiakaspalvelu

Metsähallitus, Luontopalvelut
Puh. 0206 39 5270
sisasuomi(at)metsa.fi

Retkikartta.fi: Päivääniemen kalmisto

Samantyyppisiä kohteita

Harola

Rapolan linnavuori