Tekemistä ja näkemistä Svartholman merilinnoituksessa

Tule Svartholmaan nauttimaan historiasta, meritunnelmasta ja kesästä:  

  • Svartholman merilinnoitus rakennettiin 1700-luvun puolivälissä Suomenlinnan sisarlinnoitukseksi ja "kaakon lukoksi" turvaamaan Ruotsin valtakunnan itärajaa. Merilinnoituksen raunio pienellä  Degerbynlahden suulla olevalla saarella kertoo kiinnostavaa tarinaa valtakunnan puolustamisesta. Venäläiset valloittivat linnoituksen Suomen sodassa vuonna 1808, ja englantilainen laivasto räjäytti sen Krimin sodassa vuonna 1855. Lue lisää Svartholman linnoituksen historiasta
  • Sotilaiden, vankien ja matkailijoiden saari -näyttely kertoo Svartholman linnoitussaaren historiasta, rakennusvaiheista ja elämästä Ruotsin ja Venäjän vallan aikana. Ilmainen sisäänpääsy!
  • Opastetut kävelykierrokset ovat oiva tapa tutustua merilinnoituksen historiaan. Kävelykierroksia järjestetään suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.
  • Lasten seikkailukierros on jännittävä seikkailuretki, jonka aikana tututustaan Svartholman salaisuuksiin. Lapset pääsevät kokemaan, millä tavalla linnoitus rakennettiin kauan sitten. Retki on suunnattu alakouluikäisille (suositusikä 5–12 vuotta), ja lapsilla tulee olla huoltaja mukanaan koko retken ajan.
  • Merimaisemia ja raunioita voit ihailla myös vaikkapa retkieväiden kanssa tai paistaa makkaraa ja muita herkkuja saaren tulentekopaikoilla.


Katso kävely- ja seikkailukierrosten aikataulut ja hinnat Loviisan kaupungin verkkosivuilta (www.visitloviisa.fi).

Svartholman lastenseikkailu tutustuttaa 1700-lukuun. Kuva: Johanna Holvikallio