Saltfjärdenin kulkuyhteydet ja kartat

Saltfjärdenin alue sijaitsee Uudellamaalla Kirkkonummen kunnassa, kantatien nro 51 (Helsinki-Hanko) eteläpuolella. Saltfjärdenin lintukosteikolle on matkaa Kirkkonummen keskustasta noin 7 km.

Kulkuyhteydet

Autolla

  • Kantatie 51:ltä käännytään Kirkkonummen keskustan kohdalta Upinniemen suuntaan. Upinnimentietä (nro 1191) ajetaan 1,4 km ja käännytään vasemmalle Eestinkyläntielle (nro 11243), mistä on opasteet Saltfjärdeniin. Eestinkyläntietä ajetaan 2,6 km, minkä jälkeen käännytään vasemmalle Saltfjärdintielle. Saltfjärdintietä ajetaan noin 1,5 km ja käännytään vasemmalle. Tien lopussa noin 300 metrin päässä on pysäköintialue. Ei talvikunnossapitoa.

Saltfjärdenin kulkuyhteyskartta

Julkisilla kulkuneuvoilla

  • Kirkkonummen keskustasta kulkee bussi koulupäivinä muutaman kerran päivässä Eestinkylään tai sen lähelle. Lisätietoja HSL:n verkkosivuilta (www.hsl.fi). Eestinkylästä on 2 km:n kävelymatka Saltfjärdenin pysäköintialueelle.  

  • Kantatie 51:llä liikennöivillä linja-autoilla (Matkahuolto www.matkahuolto.fi, Pohjolan Liikenne www.pohjolanliikenne.fi) pääsee Upinniementietä lähinnä olevalle pysäkille, josta (Kirkkonummi th) kertyy kävelymatkaa lintukosteikon polun alkuun noin 6 kilometriä.

  • Lähijunilla Y, S, U ja L pääsee Kirkkonummen seisakkeelle. VR:n aikataulut (www.vr.fi).

  • Hae joukkoliikenteen reitit ja aikataulut Saltfjärdeniin (www.matka.fi)

Retken lähtöpisteet

  • Saltfjärdenin lintukosteikon pysäköintialue sijaitsee Saltjärdintieltä lähtevän pikkutien lopussa. Lintutornille vievä lyhyt polku lähtee pysäköintialueelta. Ei talvikunnossapitoa.

Kartat

Sähköiset kartat

Saltfjärdenin kartta

Muut kartat

Saltfjärdenin lintukosteikko on pieni ja siellä oleva polku lyhyt. Alueella retkeilyä varten voit tulostaa mukaasi yllä olevan kartan. Muuta karttaa ei yleensä tarvita.

  • Maastokartta numero 2032 08, 1:20 000. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta ja Maanmittaustoimistoista.

  • Uusimaa tiekartta, 1:150 000, 2011. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

  • GT tiekartta Etelä-Suomi, 1:250 000, Karttakeskus 2011. Karttoja voi ostaa muun muassa Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Retkikartta.fi: Saltfjärden