Retkeilyreitit ja polut

HUOM! Riuttaskorven viitoitukset ja reitistöt ovat heikossa kunnossa. Mikäli kuitenkin aiot retkeillä alueella, ota mukaan kartta ja kompassi sekä varovaisuutta.

Pitkospuilla. Kuva: MetsähallitusReittien lähtöpisteet

Myllykankaan pysäköintialueelta pääsee suoraan Haukijärven kierrokselle ja Matkamiehen jäljillä -reitin varteen. Sotamiehenahon pysäköintialueelta on 2 km kävelymatka Kuttulammin rengasreitille.

Rengasreitit

Matkamiehen jäljillä -reitti koostuu kahdesta ympyrälenkistä, jotka on yhdistetty toisiinsa yhdyspolulla:

 • Haukijärven kierros, 4 km, on maastoltaan ja maisemiltaan vaihteleva. Reitin varrella hämärä kuusimetsä vaihettuu suon kautta paahteisiksi männikkökankaiksi.
  • Palvelut:Haukijärven keittokatos, kaivo ja telttailualue, Haukijärven vuokrasauna, Haukikallion tulentekopaikka, Haukijärven havaintotorni (suljettu), Suutarilankosken tulentekopaikka ja telttailualue sekä laavu.
  • Haukijärven pohjoisrannan keittokatos ja pihapiiri soveltuvat lastenvaunuilla ja pyörätuolilla liikkumiseen. Haukijärvellä on esteetön kuivakäymälä.
 • Kuttulammin kierroksella, 3 km, polku kulkee pääasiassa metsässä ja osittain ajotiellä. Kierrosta suositellaan jatkettavaksi Pitkäkoskelle, jolloin kierroksen pituudeksi tulee noin 6 km.
  • Palvelut: Kuttulammin keittokatos, kaivo ja telttailualue, Pitkäkosken tulentekopaikka.

Muut reitit

 • Pirkan Taival -retkeilyreitistö, 300 km, kulkee Riuttaskorven eteläosan kautta yhdistäen alueen Helvetinjärven ja Seitsemisen kansallispuistoihin.
  • Talvella Pirkan Taipaleen maastoihin vedetään perinteisen hiihtotavan latu, joka sivuaa Riuttaskorven alueen eteläosaa. Latua ylläpitää Ylöjärven kaupunki (www.ylojarvi.fi).

Muita retkivinkkejä

 • Omat polut: Virkistysmetsän alueella voi suunnistustaitoinen, kartalla ja kompassilla varustettu retkeilijä liikkua myös merkittyjen polkujen ulkopuolella jokamiehenoikeudella (www.ymparisto.fi).
 • Retkikohteet lastenvaunujen ja/tai pyörätuolien kanssa: Haukijärven keittokatokselle ja telttailualueelle, Suutarilankoskelle sekä Pitkäkoskelle pääsee tietä myöten. Tiet Haukijärvelle ja Suutarilankoskelle on suljettu puomein, avaimet saa Seitsemisen luontokeskuksesta.

Retkikartta.fi: Riuttaskorpi

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen.

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.