Patikointi Kalastus Melonta Erävaellus

Retkeily

Kurimonkosken varrella on noin 300 metrin mittainen polku, jota ylläpitää Särkijärven kylätoimikunta. Polun alkupäässä on aluetta esittelevä opastustaulu. Alue sopii hyvin lyhyisiin, muutaman tunnin luontoretkiin. Pienellä alueella liikkumiseen ei tarvita erityistä suunnistustaitoa. Helppokulkuisuutensa vuoksi Kurimo sopii myös lapsiperheille.

Kalastus

Kurimonkosket ovat suosittu kalastuskohde. Kiiminkijoesta on mahdollista kalastaa mm. taimenta, harjusta, lohta ja haukea. Kurimonkoski on erityiskalastuskohde, johon pyyntikaudella istutetaan viikoittain pyyntikokoista meritaimenta.

  • Kalastusrauhoitusaika on ma 06.00 - ti 18.00.
  • Alueella voi kalastaa Kiiminkijoen yhteisvieheluvalla (www.kiiminkijoki.fi), jonka voi ostaa paikallisista yrityksistä tai internetistä (kalastusluvat.kalapaikka.net). 
  • Lisäksi tulee maksaa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).
  • Kalastajia varten Kurimoon on rakennettu veneluiska.
  • Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi.

Melonta

Kurimonkoski sijaitsee 170 km:n mittaisen Kiiminkijoen melontareitin (www.kiiminkijoki.fi) varrella ja on reitin suurimpia sekä vaativimpia koskia. Vaihteleva melontareitti sisältää noin 70 koskea ja sen voi aloittaa useasta eri paikasta. Keskikesällä melontaa vaikeuttaa veden vähäisyys.

Kiiminkijoki. Kuva: Päivi Virnes

 

 

Kalastonhoitomaksu

Kuva: Metsähallitus.

Kalastaja (18-64-vuotias) - maksa kalastonhoitomaksu (www.eraluvat.fi).