Reittien lähtöpisteet

  • Naissaaren pysäköintialue
  • Kanavuoren luontopolulle pääsee kahdesta kohtaa Etu-Kanavuorentietä. Naissaaren pysäköintialueelta eteläiseen lähtöpisteeseen tulee matkaa noin 700 metriä pyörätietä pitkin.

Kanavuoren luontopolku, noin 3 km

Patikointi Tutustua luontopolkuun Nähtävyyksien ja näköalojen katselu   

Vain sulan maan aikaan, kulkuaika 2 h
Vaativa reitti, suuret korkeuserot ja louhikkoa. Valitse juuri sinulle sopiva reitti kiertämällä koko polku tai vain osia siitä.

Kapua Kanavuoren laelle ihailemaan jyväskyläläistä kulttuurimaisemaa.

Portaita luontopolulla. Kuva: Upe Nykänen / retkeilyks

Lähtöpisteet
Osoite: Naissaaren pysäköintialue, Naissaarentie 2, Vaajakoski, josta luontopolun eteläiseen lähtöpisteeseen (Etu-Kananvuorentie 1) on matkaa noin 700 metriä. Voit nousta Kanavuorelle myös vähemmän haastavan pohjoisen lähtöpisteen kautta (Etu-Kananvuorentie 17). 

Eteläisen lähtöpisteen koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 62° 14.4207' lon: 25° 53.5667' ETRS-TM35FIN N: 6901447 E: 442466

Pohjoisen lähtöpisteen koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 62° 14.8342' lon: 25° 54.0116' ETRS-TM35FIN N: 6902208 E: 442864

Retkeilyrakenteet
Luontopolulla on puisia portaita ja köysikaiteita ohjaamassa kulkua.

Nähtävää
Luontopolun varrella avautuu paikoin hienoja näkymiä. Edustavin maisemapaikka on Pikku-Leuhan jyrkänne. Polun pohjoispäässä on erityisen komea siirtolohkare.

Siirtolohkare. Kuva: Marjo Nevalainen / retkeilyks

Reittiselostus
Reittimerkintä: punainen kolmio

Kanavuorella on punaisilla kolmioilla merkittyä luontopolkua yhteensä noin 2,2 kilometriä. Mikäli haluat kulkea koko luontopolun edestakaisin, matkaa tulee noin 3 km. Luontopolun haastavin kohta on polun eteläosassa, heti alussa oleva jyrkkä ja louhikkoinen rinne. Laella kulkeva rengasosuus on verrattain helppokulkuinen. Pohjoinen rinne on eteläistä loivempi ja siten helpompi. 

Huomioitavaa

  • Reitillä on tärkeää huomioida keliolosuhteet. Märkänä kalliot ovat liukkaita ja tällöin lohkareikoissa ja kalliojyrkänteillä on syytä erityiseen varovaistuuteen. Jäiselle polulle ei pidä lähteä lainkaan.
  • Pysythän merkityllä reitillä, ettet joudu jyrkänteen reunalle. Portaat ja köysikaiteet ohjaavat kulkua. Myös kallioiden huonosti kulutusta kestävät kasvit kiittävät, kun pysyt merkityllä reitillä.
  • Lapset tarvitsevat reitin jyrkänteillä apua ja valvontaa.

Avaa tästä Kanavuoren reitin esite (julkaisut.metsa.fi)

Kanavuorella riittää kiipeilykiviä! Huolehdithan turvallisuudesta. Kuva: Maija Mikkola

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).